14.3 C
Amposta

Esquerra Republicana guanya les eleccions a les Terres de l’Ebre

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Esquerra Republicana ha tornar a revalidar els dos escons que tenia a la província de Tarragona i la candidata flixanca, Norma Pujol, tornarà a ser diputada al Congrés. ERC ha guanyat a tots els pobles ebrencs excepte a Arnes i Prat de Compte on ha guanyat Junts per Catalunya i a Mas de Berberans on han guanyat els socialistes.

Jordi Salvador, cap de llista d’ERC a la demarcació de Tarragona, apunta el republicanisme ha guanyat a la província “en vots i en escons”. El PSC també ha celebrat els resultats ja que ha recuperat el segon diputat que va perdre el 2015. Junts per Catalunya es queda amb el diputat que tenia amb el tortosí Ferran Bel. En Comú Podem també manté a Ismael Cortés, en canvi, la patacada de Ciutadans fa perdre l’escó que tenia Sergio del Campo. L’exalcalde de Gandesa, Miquel Aubà, tornarà al Senat. A la província de Tarragona, els quatre representants a al Senat seran Miquel Aubà, Laura Castel i Josep Rufà, d’ERC, i Santaiago Castellà, del PSC.

A ERC l’alegria ha estat molt continguda. Tot i el triomf, no hi ha hagut grans celebracions pel fet de tenir companys empresonats, segons han explicat els republicas. Fins i tot hi ha hagut poca militància a la seu, en comparació amb altres comicis. Jordi Salvador ha volgut dedicar la victòria, precisament, als “empresonats, represaliats i exiliats”. El cap de llista ha destacat que la victòria independentista a Catalunya és un missatge que es dona “a l’Estat i a Europa” i ha dedicat una part de la intervenció a valorar que “el 155 ha perdut”. Salvador també ha posat en valor que la demarcació és “antifeixista” perquè “la dreta extrema i l’extrema dreta no té representació”.

Els dirigents d’Esquerra al Camp de Tarragona, amb el diputat Jordi Salvador i la senadora Laura Castel al capdavant, en la valoració dels resultats electorals a la seu del partit a Tarragona

Redacció – V. Ll.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -