14.3 C
Amposta

Esquerra renova les executives de les quatre federacions comarcals de les Terres de l’Ebre

Antoni Gilabert, Josep Lluís Barberà, Maria Font i Marta Samper, presidiran les federacions del Baix Ebre, Montsià, Ribera d’Ebre i Terra Alta, respectivament

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Les quatre federacions comarcals d’Esquerra Republicana de l’Ebre han celebrat els congressos per escollir les noves executives comarcals, continuant així amb el cicle congressual que els havia portat a renovar anteriorment l’Executiva regional i que es clourà amb la de totes les executives locals, durant el primer trimestre de l’any vinent.

Les federacions comarcals del Baix Ebre, Montsià, Ribera d’Ebre i Terra Alta, també han escollit un representant al Consell Nacional, que és el màxim òrgan del partit entre congressos. Així per la Federació del Baix Ebre el conseller nacional serà l’alcalde de Paüls i vicepresident de la Diputació de Tarragona; Enric Adell i Moragrega; pel Montsià serà exalcalde de la Ràpita, Josep Caparrós i Garcia; per la Ribera d’Ebre la regidora de Flix, Vera Llombart i Sanjuan; i per la Terra Alta el regidor de Gandesa, Joan Aubanell i Sabaté. A més, també seran consellers nacionals les persones escollides per ocupar la presidència de les Federacions comarcals de les Terres de l’Ebre.

En cadascun dels quatre congressos comarcals celebrats només s’ha presentat una única candidatura a l’elecció de nova Executiva. Al Baix Ebre el regidor de l’Aldea i president del consell comarcal del Baix Ebre, Toni Gilabert i Rodríguez, ha agafat el relleu en la presidència a Enric Adell, i, l’alcaldessa d’Aldover, Rosalia Pegueroles i Gisbert, ha substituït a l’anterior secretària general, Susanna Gómez.

En el cas del Montsià, el representant territorial de l’Esport a les Terres de l’Ebre, Joan Lluís Barberà i Carceller, continuarà com a president de la Federació comarcal; i la regidora de Santa Bàrbara, Elen Estarlich i Arasa, serà la nova secretaria general substituint a Sònia Tomàs i Roiget. A la Ribera d’Ebre, el fins ara president de la federació comarcal, el miravetà Josep Maria Sàez i Pujol, passarà a ser el secretari general substituint a Montse Perelló i Margalef; i la presidència l’ocuparà la regidora de Móra la Nova, Maria Font i Vallespí. Finalment, la Federació de la Terra Alta tindrà com a nova presidenta a la regidora d’Arnes, Marta Samper i Samper, que relleva a Ramon Jornet i Colat. Aquesta federació comarcal, d’acord amb el nombre de militants existents, no requereix tenir secretaria general.

Albert Salvadó i Fernández, president de la Federació de l’Ebre d’Esquerra ha destacat que “amb aquesta renovació reforcem l’organització en l’àmbit comarcal i el treball conjunt i coordinat per continuar fent avançar un projecte republicà, d’esquerres i en defensa de les Terres de l’Ebre, a més de compromès amb la independència del país”.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -