14.3 C
Amposta

Esquerra recrimina a Florentino Pérez que no assumeixi les seves responsabilitats

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Esquerra Republicana, de la mà de la diputada Irene Fornós, ha exigit al president d’ACS, Florentino Pérez, que assumeixi les seves responsabilitats en el projecte Castor, durant la compareixença d’aquest a la comissió d’investigació del Parlament aquest dilluns passat.

Pérez s’ha espolsat les responsabilitats en tot moment. En resposta a aquesta actitud, Fornós ha incidit: “Encara que per a vostè aquest 1 per cent que ens ha dit que representa de tot el seu grup sigui ínfim i ridícul, per a molts ha estat un autèntic malson i un robatori per a la majoria dels ciutadans”.

Fornós també ha posat en qüestió el finançament del projecte provinent del Banc Europeu d’Inversions (BEI). “Com pot ser que el BEI concedís el finançament quan no es tenien les garanties prèvies que requereix aquest organisme?”. La diputada ha apuntat que podem estar davant d’un cas “d’influències o pressions polítiques”.

La diputada ebrenca també ha demanat al president d’ACS que revelés quants diners de la indemnització ha cobrat el seu grup empresarial fins al moment. A més, Fornós ha exigit que es torni aquesta quantia, ja que el Tribunal Constitucional va anul·lar aquesta indemnització i, també, li ha demanat si es faria responsable del cost del desmantellament.

Tanmateix, la diputada ha destacat que tots els “problemes legals subseqüents” tenen el seu origen en la clàusula que indicava que en cas d’extensió de la concessió l’empresa adjudicatària tindria dret a rebre una compensació per “el valor residual de les instal·lacions”. Fornós ha afegit que aquest tipus de clàusula és “inèdita en contractes per a instal·lacions similars”, però “habitual en els contractes on ACS hi està involucrada”. La diputada també li ha preguntat si “hagués acceptat tirar endavant amb aquest projecte sense aquesta clàusula”.

A més, la republicana li ha etzibat: “Sembla ser que vostè té un concepte molt curiós de l’empresa privada consistent en socialitzar el risc i privatitzar el benefici. Un joc en el qual vostè sempre guanya, sigui via beneficis o via compensació”.

Per acabar, la diputada li ha exigit: “Vostè pensa a demanar-nos disculpes als habitants de les Terres de l’Ebre i del Maestrat.

Redacció – J. V.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -