14.3 C
Amposta

Esquerra pregunta al govern espanyol pel control de la plaga que malmet els cítrics

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Arran de l’afectació que està patint el sector citrícola al nord del País Valencià pel “Delottococcus aberiae”, també conegut com la plaga del “Cotonet de Les Valls”, el senador republicà Miquel Aubà, ha presentat diverses preguntes per escrit al govern espanyol. La plaga, d’origen africà, afecta sobretot tarongers i clementiners provocant danys i deformacions al fruit, fet que impossibilita la seva comercialització.

“Estem preocupats perquè la plaga pugui seguir dispersant-se per tot el País Valencià i la seva possible extensió cap al Montsià i el Baix Ebre, comarques que ara mateix presenten una incidència molt baixa”, ha afirmat.

Aubà ha afirmat que “els tractaments i productes autoritzats a l’Estat per controlar aquesta plaga no acaben de tenir el nivell d’efectivitat desitjada, i aquells que són alternatius o substitutius encara requeriran força més temps per veure’n els efectes i millorar-ne l’efectivitat”.

El grup d’Esquerra ha presentat diferents preguntes al govern espanyol sobre el control de la plaga a la vegada que li demanen que faci una valoració de l’estat actual de la situació. “Li preguntem per les previsions futures de l’expansió de la plaga i les mesures de suport que implementarà per compensar aquells que han vist afectades negativament les seves collites”, ha apuntat el senador.

A més, respecte al debat sobre altres tractaments a aplicar, Aubà ha preguntat “si el govern pensa autoritzar, d’acord amb l’Article 53 del Reglament (CE) núm. 1107/2009, de manera extraordinària i limitada, l’ús de  “metil-cloripirifos”, producte de gran efectivitat en el control de la plaga, però que està prohibit a la Unió Europea des de l’any 2000, malgrat que segueix aplicant-se en països que exporten els seus cítrics a Europa”.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -