14.3 C
Amposta

Esquerra-Més Deltebre proposarà crear el Consell Municipal de la Infància

Al ple els republicans també presentaran mocions de suport a les ramaderies de bous braus i de rebuig al transvasament de l’Ebre a Cantàbria

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El grup municipal d’Esquerra Republicana – Més Deltebre presentarà, al Ple ordinari del mes de juliol, una moció per constituir el Consell Municipal de la Infància de Deltebre. Un òrgan deliberatiu i estable de participació dels infants i adolescents del municipi. Aquesta proposta, que sorgeix del Jovent Republicà de Deltebre i que el grup municipal ha registrat per debatre al Ple d’aquesta setmana, proposa entre altres qüestions, que el municipi s’adhereixi al Programa Ciutats Amigues de la Infància i habilitar una partida al proper pressupost municipal per dinamitzar i desenvolupar el Consell d’Infants.

La portaveu del Jovent Republicà, Lucia Pagà, afirmava que “les xiquetes i xiquets de Deltebre han tingut un comportament exemplar durant el confinament, i el que cal ara, és establir canals de participació en les decisions que els afecten”. El portaveu del grup municipal  d’Esquerra Republicana – Més Deltebre, Joan Alginet, ha recordat que la participació ciutadana és clau per governar la pluralitat i diversitat d’un municipi com Deltebre, i ha recordat que els republicans han proposat crear el Consell Municipal de la Salut o el de la Gent Gran. “Deltebre som tots, també les xiquetes i xiquets, i els hem de donar tot el protagonisme, perquè no només els correspon el futur, mereixen el millor present”, ha manifestat Alginet.

En el mateix plenari els republicans presentaran una moció demanant que es posi en funcionament l’Acord pres la legislatura passada sobre la creació d’una xarxa d’horts socials. Una moció que va presentar en el seu moment la CUP, que es va aprovar per unanimitat i que el govern de Lluís Soler no va aplicar ni la passada legislatura ni aquesta. “Les companyes de la CUP van fer propostes útils i molt interessants que no es van arribar a implementar mai. El govern de Soler aprova mocions que després no implementa. Ho hem vist amb la creació de la figura del Síndic de Greuges Municipal o amb la xarxa d’horts socials”, ha expressat el portaveu republicà.

El mateix plenari debatrà quatre mocions més dels republicans. Dos d’àmbit territorial: de suport a les ramaderies de bous braus de les Terres de l’Ebre i una altra de rebuig a la proposta de transvasament d’aigua de l’Ebre a Cantàbria. I dos d’àmbit nacional: una per commemorar el 28J i el moviment LGTBI, i una altra per denunciar i combatre el racisme.

Redacció – N. A.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -