14.3 C
Amposta

Esquerra demana la suspensió immediata dels càrrecs de la regidora no adscrita de Camarles

ERC sol·licita informe a la Secretaria General de l’Ajuntament sobre aquesta actuació i la revocació dels càrrecs

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El regidor i portaveu municipal d’Esquerra Republicana de Camarles, Antoni Navarro, ha explicat que aquest divendres han presentat un recurs de reposició contra el decret d’alcaldia de 26 de novembre de 2021 pel qual l’alcalde Brull delegava a la regidora no adscrita, Montserrat Bonet, les atribucions de Comunicació, Cultura, Benestar Social, Participació Ciutadana i Transparència. Navarro explica que ho fan “perquè és una regidora trànsfuga i va en contra de la llei i la jurisprudència relativa als drets i deures dels regidors no adscrits, a conseqüència d’abandonar el grup polític de procedència (ERC) i veure incrementades les seues condicions polítiques i econòmiques a les quals tenia en un principi”.

El portaveu ha manifestat que “fins que no es produeixi la revocació formal d’acord amb la llei, demanem la suspensió immediata de les competències i càrrecs conferits a la regidora trànsfuga pel senyor Brull, el qual l’ha volgut compensar amb més càrrecs i beneficis pel suport que li ha donat en la nostra expulsió del govern”.

D’altra banda, el regidor republicà també ha anunciat que han sol·licitat un Informe jurídic a la Secretaria General de l’Ajuntament sobre els drets polítics, econòmics i personals que corresponen a la regidora no adscrita, o que siguin susceptibles d’adquirir en una eventual reorganització del cartipàs municipal; així com una indicació, si s’escau, de la revocació de les competències i càrrecs atribuïts en el referit decret.

Per últim Navarro ha recordat que l’informe que la Secretaria General de la corporació va emetre, a petició d’Esquerra Republicana, el passat 19 de novembre, concloïa que “es deurà adequar per l’alcalde – president de la Corporació, la situació de la regidora no adscrita a la interpretació fixada al respecte per la Sentència del Tribunal Suprem.(…) L’alcalde-president de la Corporació, mitjançant resolució deurà deixar sense efecte i revocar el nomenament de Na Montserrat Bonet (regidora no adscrita) com a membre de la Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Camarles i com a 3a tinent d’alcalde. (…) De la mateixa manera es deuran revocar, n’és el cas, totes les competències i càrrecs indeguts que li hagin pogut ser conferits”.

De fet, d’acord amb la petició dels regidors d’Esquerra i al dit informe jurídic, l’alcalde ja s’ha vist obligat a revocar el nomenament que va fer de la regidora no adscrita com a 3a tinent d’alcalde i membre de la Junta de Govern Local. “Per això és incomprensible i lamentable que ara s’entesti a donar-li més representació política amb la delegació de més atribucions”, ha conclòs Antoni Navarro.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -