14.3 C
Amposta

Es presenten 88 clipmetratges al 14è Premi Federico Mayor Zaragoza

Un concurs de creació de clipmetratges amb el lema "Salvem el Planeta. Actuem ara, demà pot ser tard!"

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El 14è Premi Federico Mayor Zaragoza treballa aquest any l’emergència climàtica. El tema escollit ha estat “Sostenibilitat i consum responsable”. L’objectiu del premi és sensibilitzar els joves dels problemes ambientals i que es conscienciïn de la necessitat de cuidar el nostre planeta.

En aquesta 14a edició s’han presentat 88 vídeos: 27 en la categoria 1 “cicle superior d’Educació Primària i Primer cicle d’ESO”, 28 en la categoria 2 “Segon cicle ESO”, 12 en la Categoria 3 “Batxillerat”, 13 en la categoria 4 “Cicles Formatius” i 8 en la categoria “Entitats, institucions i altres”.

Del total, 48 són de les Terres de l’Ebre, però també s’han presentat molts de la resta de Catalunya. I de fora de Catalunya: Càrcer (País Valencià), Reïnosa (Cantàbria) i Nicaragua (7 dels vídeos en la categoria de Batxillerat son de diferents pobles i ciutats de Nicaragua). En total han participat 27 localitats diferents, cinc més que l’any passat.

Amb la dotació, que fa personalment Federico Mayor Zaragoza, es donaran 19 premis. 5 primers premis de 400 euros, 5 segons premis de 250 euros, 5 tercers premis de 150 euros i 4 accèssits per a les categories que tenen més participants.

L’acte de lliurament de premis serà en dissabte, per a donar opció que estiguin presents els joves que han participat i elaborat els vídeos. Concretament el dissabte 22 de maig a les 12 del migdia a l’Auditori Felip Pedrell de Tortosa. Estaran presents tots els que han participat, sempre tenint en compte totes les normes d’aforament.

Federico Mayor Zaragoza no hi podrà assistir presencialment per prescripció mèdica i la seua avançada edat, però, malgrat això, impartirà la conferència en línia “La sostenibilitat, suprem deure intergeneracional”. Els assistents, la majoria joves, tindran l’oportunitat de poder escoltar-lo, ja que ha sigut la persona que ha tingut el càrrec més important en l’àmbit mundial de tot l’estat espanyol i porta una activitat importantíssima en la defensa dels drets humans, la cultura de la pau i la conservació de la natura a tot el món participant activament en conferències, congressos i ponències a qualsevol part del planeta.

L’acte tindrà la col·laboració de Silvia Tejedor que presentarà l’acte i actuaran Valer Gisbert i Silvia Ampolla i la seva rondalla. Els lliuraments dels premis els farà Meritxell Roigé, alcaldessa de Tortosa, Consol Sagrera, presidenta de l’Associació Amigues i Amics de la UNESCO de Tortosa i Maria José Figueras, rectora de la Universitat Rovira i Virgili.

La URV aquest mes firmarà un conveni de col·laboració amb l’entitat Amigues i Amics de la UNESCO de Tortosa per potenciar la part econòmica, logística i d’organització de l’acte. L’objectiu és blindar i assegurar la continuïtat del Premi.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -