14.3 C
Amposta

Es posa marxa una recollida de firmes impulsada per La Plataforma per un Nou Hospital a les Terres de l’Ebre

L'entitat reclama les inversions "necessàries" a l'HVCT però tem que una gran ampliació hipotequi un futur hospital nou

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La nova Plataforma per un Nou Hospital a les Terres de l’Ebre es va constituir dissabte en una assemblea a la Biblioteca de Roquetes (Baix Ebre). L’entitat naix per aglutinar suports de la ciutadania, entitats i forces polítiques i municipis en favor de la construcció d’un nou centre hospitalari de referència per al territori. En un primer manifest, insisteixen en els problemes d’accessibilitat, espai i aparcament que té l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa (HVCT) i el 5 de març iniciaran una recollida de firmes per reclamar al Govern i els ajuntaments afectats que posin en marxa els tràmits que sustentin la construcció futura d’un nou hospital. L’entitat tem que una gran ampliació de l’HVCT anul·li aquesta possibilitat.

La primera iniciativa de la nova Plataforma per un Nou Hospital a les Terres de l’Ebre serà una campanya de recollida de firmes a les quatre capitals de comarca i que es desplegarà també a tots els municipis ebrencs. “La nostra funció és fer pressió perquè creiem que la solució al problema del territori és un nou hospital”, ha explicat el president de l’entitat, Sisco Lahosa.

En l’assemblea constituent de dissabte també es va aprovar un manifest en el qual s’assenyalen les dificultats d’accessibilitat, espai i aparcament de l’actual hospital de referència, el Verge de la Cinta de Tortosa, i per al qual reclamen millores sense renunciar a tenir un centre nou en el futur. “No es pot deteriorar més i calen actuacions i volem el mateix tracte que a altres llocs, però aquestes obres no poden hipotecar la construcció d’un nou edifici“, ha advertit Lahosa.

Per a la Plataforma, si el Govern inverteix “60, 70 o 80 milions d’euros” en l’ampliació de l’HVCT, “no hi haurà nou hospital”. “No hem de posar tots els ous al mateix cistell”, ha dit el president. Amb les signatures que es recullin, es vol pressionar al Parlament perquè el pressupost 2023 destini “una significativa partida” per fer els estudis i els projectes necessaris per construir un nou hospital, i perquè els ajuntaments “que han de cedir els terrenys, es posin les piles”.

ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -