La Generalitat permet a partir d’ara el ball en establiments d’hostaleria i restauració, allotjaments turístics i altres de similars sempre i quan les persones que hi participin siguin d’un grup amb contacte proper de “forma molt habitual”. Així consta en una resolució publicada al DOGC, en què s’estableix que l’espai quedarà reservat per a aquestes persones, que a més s’hauran de registrar. Fora d’aquests casos, les zones habilitades pel ball als bars i discoteques continuen restringides a aquesta activitat i com a màxim s’hi poden instal·lar taules per al consum. En el supòsit de no instal·lar-hi taules, no es podrà accedir aquesta zona i els establiments han d’establir barreres físiques o controlar-hi permanentment l’accés.
Per tant, en caràcter general, els establiments disposen del permís vigent per obrir les portes però només per al consum, ja sigui en terrasses a l’aire lliure o en espais tancats, sempre i quan sigui asseguts en taules o a la barra. A més, els responsables dels locals han d’assegurar-se que es mantenen les distàncies interpersonals, fixades en 1,5 metres en general o amb l’equivalent de 2,5 metres quadrats per persona entre individus que no mantenen un contacte proper de forma habitual. Si no és possible, caldrà portar mascareta obligatòriament, tant clients com personal laboral.
Després d’una primera resolució dijous passat, en què es va aprovar un augment de l’aforament a l’interior dels locals del 50% i del 75% en les zones exteriors coincidint amb l’inici de la ‘nova normalitat’, la Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) va assegurar que la Generalitat “en cap cas” indicava que la pista de ball hagués d’estar ocupada per taules “tal i com feia l’Ordre del Ministeri de Sanitat” i que entenia que el ball no quedava prohibit, unes qüestions que ara han quedat matisades amb la publicació de la nova resolució al DOGC.
Font: ACN