14.3 C
Amposta

ERC Tortosa reclama a l’ajuntament que presenti recurs a l’aturada dels treballs de retirada del monument franquista

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El grup municipal d’Esquerra Republicana-Tortosa Sí ha registrat una sol·licitud a l’ajuntament perquè presenti un recurs d’apel·lació a la suspensió cautelar dels treballs de retirada del monument franquista de Tortosa, tal com ha fet la Generalitat. Les obres estan paralitzades per ordre del jutjat contenciós administratiu número 2 de Tarragona, que sosté que la petició del Corembe té aparença de bon dret, ja que la descatalogació del monument està impugnada al TSJC.

“El tribunal contenciós administratiu obvia que no li correspon valorar la descatalogació i que el TSJC no ha ordenat aturar les obres per aquest motiu. La jutgessa del contenciós està prejutjant la resolució sobre el fons de l’assumpte en qüestionar-se la correcció de la llicència d’obres concedida per l’Ajuntament”, ha assenyalat el portaveu d’Esquerra, Xavier Faura.

El grup municipal republicà demana al govern de Junts per Tortosa i el PSC que ordenin a la seua representació processal i defensa que interposen, dins el termini i amb la forma escaient, el pertinent recurs d’apel·lació per a la seua resolució per la sala contenciosa del TSJC. “No s’ha d’encarregar cap informe ni estudi jurídic”, ha dit Faura, en relació amb l’informe que ha encarregat l’ajuntament a la secretaria. “Per coherència pròpia amb la seua posició, l’ajuntament no pot consentir tàcitament els arguments que esgrimeix la interlocutòria del jutjat contenciós administratiu”, ha afegit el portaveu republicà.

A més, el grup municipal d’Esquerra Republicana-Tortosa Sí es pregunta quina utilitat té la regidoria de Memòria Històrica, “que no es posiciona en una qüestió amb tanta repercussió com és la retirada del monument franquista més gran de Catalunya”, i que tampoc ha fet cap pas per incorporar-se al Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l’Ebre (Comebe). “Fa més d’un any que el plenari va aprovar una moció perquè l’Ajuntament entrés al Comebe i no han fet res”, ha lamentat Faura.

D’altra banda, el senador republicà Miquel Aubà ha registrat una bateria de preguntes al Senat perquè el govern de l’Estat expose quines iniciatives ha dut a terme durant les últimes dècades per retirar el monument franquista, un monument que el dictador Francisco Franco va inaugurar a Tortosa l’any 1966 per enaltir la victòria franquista.

Aubà també interpel·larà el govern del PSOE sobre la paralització dels treballs i si s’ha plantejat personar-se als diferents procediments judicials oberts, així com quines accions emprendrà per garantir-ne la retirada i el compliment de la llei de memòria històrica. Finalment, el senador republicà preguntarà al govern de l’Estat si el projecte de llei de memòria democràtica que ha presentat al Congrés dels Diputats permetrà la retirada del monument i si preveu alguna intervenció sobre el monument una vegada sigui enretirat de l’espai públic.

Redacció – T. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -