14.3 C
Amposta

ERC Tortosa qüestiona que es limiti l’ús de la plaça de la Catedral al consistori o el bisbat

L'Ajuntament de Tortosa argumenta la decisió perquè les característiques de la plaça limiten alguns usos

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

ERC Tortosa, grup municipal a l’oposició, ha registrat una bateria de preguntes a l’Ajuntament sobre la reserva d’usos de la plaça de la Catedral a activitats del consistori o del bisbat. Aquesta ha estat la justificació per denegar que s’hi celebri l’acte de Vaga Feminista Terres de l’Ebre per festejar que ja es pot exercir el dret a l’avortament quirúrgic al territori, i que es farà finalment a la plaça dels Dolors. El consistori ha decidit simplificar la delimitació d’usos i “reservar” aquest espai públic a usos propis, perquè les característiques de la plaça – una estructura elevada sobre restes arqueològiques visitables- no permeten qualsevol mena d’esdeveniment, per exemple, els que requeririen col·locar elements molt pesants.

Com assenyalen fonts del consistori, l’Ajuntament de Tortosa va decidir prevenir incidències i resoldre la definició d’usos de la nova plaça de la Catedral reservant-la a actes propis, o a l’organitzat pel Bisbat per inaugurar la restauració de la façana de la basílica. El consistori recorda que des de la finalització de les obres, s’han denegat altres peticions, a més de l’acte de Vaga Feminista previst l’1 de juliol, que seguint “aquest criteri” s’han reconduït a altres indrets de la ciutat. Des del consistori defensen que “la plaça està situada en un lloc patrimonialment molt destacat” i comporta que “no tots els usos hi puguin tenir cabuda”.

Tot i això, el grup municipal d’ERC Tortosa ha presentat una bateria de preguntes a l’equip de govern i assegura que “desconeix l’existència de cap acord en aquesta línia o que en cap cas s’ha consensuat amb els grups de l’oposició”. El portaveu Xavier Faura es mostra sorprès per “la limitació d’ús d’un espai públic finançat amb diners públics”. Els republicans interpel·len el govern de Tortosa per si existeixen altres espais públics de la ciutat “amb restriccions d’ús”.

ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -