14.3 C
Amposta

ERC reclama al president del Consell de Seguretat Nuclear resoldre les mancances dels Plans d’Emergència

Norma Pujol i Juan Carlos Lentijo s'han reunit aquest dijous a Flix

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El nou president del Consell de Seguretat Nuclear (CSN), Juan Carlos Lentijo, ha visitat aquest dijous el poble de Flix, a la Ribera d’Ebre, per conèixer in situ les inquietuds en matèria de seguretat nuclear dels municipis de l’entorn de la central d’Ascó. En una reunió, ERC ha demanat millorar i resoldre les mancances dels Plans d’Emergència.

Aquesta visita s’ha realitzat arran de la petició expressa de la diputada flixanca d’ERC al Congrés, Norma Pujol, qui ha agraït que Lentijo “hagi complert el compromís que va adquirir”. En aquesta reunió també hi han assistit l’alcalde de Flix, Francesc Barbero, i la presidenta del Consell Comarcal, Gemma Carim, entre altres personalitats.

La diputada republicana li ha tornat a reclamar al president del CSN la “necessitat” d’establir una zona II A, que acapari els municipis que estan entre els 10 i els 20 quilòmetres de la central, per “dotar-los dels mateixos mecanismes, instruments i recursos materials de protecció que tenen els municipis de la Zona I”, que son els que estant a 10 quilòmetres, “sobretot pel que respecta als àmbits de la formació, informació, comunicació, confinament i evacuació”.

Per la seua banda, Francesc Barbero, batlle de Flix, ha manifestat al president que hi ha “una descompensació clara entre les inversions i esforços que s’han fet els darrers anys dins de les centrals”, per actualitzar plans i millorar-ne la seguretat, en comparació a allò que s’ha fet amb els plans de seguretat exterior que, segons el batlle, “és pràcticament res” i ha reclamat revertir aquesta situació.

Gemma Carim li ha expressat a Lentijo les “dificultats” per aplicar amb la màxima eficàcia i eficiència els Plans d’Emergència Nuclear exteriors, davant les “limitacions i la deficiència que presenten diferents infraestructures viàries, de comunicació i telecomunicacions”. Segons Carim, un exemple clar és “la manca de cobertura de telefonia mòbil” en zones de diferents municipis que estant a tocar de la central nuclear. “A l’era del 5G és paradoxal que pel que respecta als sistemes d’alerta i comunicació de les emergències a la ciutadania encara s’utilitzi únicament la megafonia, i en l’àmbit institucional, el fax”, ha conclòs la presidenta.

Redacció – T. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -