14.3 C
Amposta

[ENTREVISTA] Victòria Pallarès: “No cal marxar a l’estranger per buscar un paradís, el paradís el tenim a casa”

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Victòria Pallarès (1999) és una perellonenca graduada en Ciència i Tecnologia dels aliments, que a partir de la seua etapa d’ERASMUS a Finlàndia va decidir crear contingut turístic a Youtube i Instagram, sota el nom de “VIC TV”.

Avui, la redacció de Imagina Ràdio hem conegut la seva part més personal:

Primer de tot, qui és Victòria Pallarès?

Cul inquiet, i perdoneu per l’expressió, però és que sóc així, sóc una persona que no puc parar mai quieta, sempre estic ficada en moltes coses, sinó en associacions, en xarxes socials, cursos per formar-me professionalment, etc. Sóc un nervi i això fa que avui dia estigui treballant, fent pràctiques, acabant la carrera i, per descomptat, treballant amb el meu canal de YouTube i Instagram. Penso que a les meves xarxes socials es plasma bastant que sóc així, perquè estic contínuament publicant contingut, però també explicant i mostrant tot el que faig dia a dia, a més, aquest mateix nervi que tinc fa que sigui una persona molt oberta i no tinc dificultat per relacionar-me amb la gent i fer amistats m’encanta.

Com va sorgir la idea de crear un canal de YouTube?

Sempre m’havia fet gràcia crear algun canal o perfil d’Instagram específic, però no m’atrevia mai, l’any passat vaig marxar sis mesos d’Erasmus a Finlàndia i com que sóc una persona que sempre va amb la càmera davant i enrere, vaig pensar que estaria bé fer vídeos del país i anar-los penjant per ensenyar als seguidors què anava veient durant l’Erasmus. És evident, que aquest fet va ser el que em va ajudar a llançar-me a la piscina i a treure’m tota la vergonya de sobre, així doncs, podria dir que gràcies a Finlàndia vaig poder iniciar aquest camí que tant m’agrada i em motiva. A més, a banda de YouTube, també estic agafant bastant ressò a Instagram i això encara em motiva molt més!

Ciencia y Tecnología de Alimentos - ¿Qué es?

Per què Finlàndia i no a un altre lloc?

Era un somni que tenia des de petita, vaig passar-me tota l’etapa educativa sentint a dir que els països nòrdics, sobretot Finlàndia, tenien la millor educació i què no feien exàmens i que a sobre les classes eren més interactives, és per això que ja des de ben petita vaig dir que jo aniria a fer un Erasmus a Finlàndia i, al final, ho vaig aconseguir.

Molts estudiants han pensat a fer l’Erasmus, però molts s’han tirat enrere, van ser durs els primers dies a Finlàndia?

La veritat és que no, estava espantada perquè a causa de la pandèmia em pensava que em passaria l’Erasmus o una part de l’Erasmus tancada a casa, però va ser tot el contrari. Finlàndia en aquells mesos va ser un país bastant covid-free i les restriccions eren mínimes, inclús anàvem sense mascareta pel carrer. El que sí que és veritat és que vaig haver de passar catorze dies de quarantena en un apartament a banda del que m’havien assignat inicialment, però allà la quarantena és diferent, pots sortir al carrer a passejar i no és necessari que estiguis a totes hores tancat a casa. D’altra banda, després d’aquests catorze dies, em van traslladar a l’apartament que jo havia llogat per aquells mesos i… Allí sí que vaig tenir problemes, però van ser més aviat problemes logístics de falta de llum, mobiliari nefast, etc. Però pel que fa al tema COVID, no vaig patir gens, vaig tenir molta sort.

A partir d’allí, vas començar a fer vídeos a les xarxes. Va ser una nova etapa per a tu, et vas sentir recolzada per la gent que t’envolta?

Sí, tenia una mica de por al principi perquè no sabia com reaccionarien la família, amistats i gent coneguda, però sorprenentment va ser gràcies a ells que vaig continuar fent-ho perquè els agradava el que penjava i m’ho deien i a més, que jo em llancés a la piscina ha fet que molta gent del meu voltant perdés la vergonya i ara també s’han obert comptes d’Instagram i YouTube i això em va reconfortar molt.

Quin missatge llençaries als estudiants que no tenen clar si anar d’Erasmus o no?

Que a la vida s’ha de pensar menys i actuar més, que només vivim una vegada i que si tenen l’oportunitat de fer-ho, que ho facin! De una!

Un cop acabat l’Erasmus, has continuat fent vídeos, quin és el teu objectiu?

No tinc un objectiu marcat, però sí que vull seguir publicant de diferents temàtiques, tinc moltes coses en ment, ja que, també sóc Tecnòloga d’Aliments i aprofitant aquest plus, m’agradaria algun dia poder utilitzar els meus canals per fer divulgació d’informació sobre els aliments, curiositats d’aquests, trucs per conservar millor els aliments per exemple o ajudar a desmentir informacions falses que es diuen per la televisió i les xarxes socials d’aliments, etc. Però per arribar a aquest punt primer vull acabar el grau, de moment em limito a fer vídeos de temàtica variada perquè tinc seguidors de tota mena i vaig fent sobre la marxa.

Quines diferències veus entre Catalunya i Finlàndia?

A banda de les difrències gastronòmiques, paisatge, clima, gustos musicals, etc. A Finlàndia tenen molt integrada la sostenibilitat i sempre, cada cosa que fan, ho fan pensant amb el medi ambient, dia a dia es fan i s’implementen molts projectes per reduïr el CO2 de l’atmosfera per exemple o per aprofitar residus que avoquem al medi i utilitzar-los per obtenir energia, etc.

A Catalunya, tot i que també s’intenta, ni de ben lluny és igual que a Finlàndia. La diferència més gran que vaig trobar és que allà ho tenen com una cosa normal del dia a dia, aquí a Catalunya en canvi se’n parla poc de com està el planeta terra i penso que faria falta revalorar el sistema que tenim i evaluar si realment estem fent prou i si el que fem ho estem fent bé o no.

Això dels projectes, també parlo per les universitats, tots els projectes, treballs, temari de classe també tenen un enfocament així, ja que els estudiants són el futur del país i són els que poden desenvolupar noves idees, que a més, a Finlàndia la investigació i l’educació estan més ben valorats que aquí.

Quines mancances creus que hi ha a les Terres de l’Ebre?

Penso que fan falta fer coses per atreure el jovent, però penso que hem de ser el mateix jovent de les Terres de l’Ebre els que hauríem de moure i incentivar, ja que, estem acostumats al fet que les generacions d’avui en dia ens limitem a fer retuits i compartir publicacions, però tot això també s’hauria de portar a la pràctica i de tant en tant ser nosaltres, els joves els que tirem del màneg. Jo sempre intento fer campanyes a través dels meus canals, però costa moltíssim, penso que hauríem de valorar més on vivim, no cal marxar a l’estranger per buscar un paradís, perquè el paradís el tenim a casa.

Com som una radio musical, ens agradaria saber quina és la teva cançó preferida i perquè

Everybody is changing de Keane, m’encanta perquè l’he escoltat tota la vida a la ràdio, de petita no entenia la lletra però ara que m’he fet gran penso que la lletra descriu una fase de la vida que tots experimentem amb els anys.

Redacció- X. Ll

 

 

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -