14.3 C
Amposta

[ENTREVISTA] Miquel Segarra i els Funiculars Somnàmbuls presenten el seu últim senzill, “Ocellet”

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La banda Miquel Segarra i els Funiculars Somnàmbuls acaba de presentar el seu últim senzill, ‘Ocellet’, una peça musical que planteja reflexions sobre l’autoconsciència i els seus efectes en l’ésser humà. Amb el seu primer àlbum, ‘Aquí s’ha vingut a patir’, el grup ja havia explorat temes com el patiment humà. Ara, amb ‘Ocellet’, Miquel Segarra, el cantant i lletrista, aprofundeix en noves temàtiques, com la ‘Toxicitat’, el primer senzill del seu proper disc.

En aquesta entrevista, Miquel Segarra ens guiarà a través del significat metafòric de ‘Ocellet’, desgranant com la consciència humana pot esdevenir un “segrest emocional”.

Com va sorgir la idea de la cançó ‘Ocellet’ i quina va ser la inspiració darrere d’aquesta proposta?

Ocellet és una cançó que escric just després d’una ruptura sentimental. La figura de l’ocell apel·la a una mena de consciència estàtica i amenaçadora que impedeix avançar.

Podeu explicar-nos com va ser el procés d’enregistrament del videoclip als Ports i quina relació té amb el contingut de la cançó?

Per a la cançó volíem un videoclip que fos molt senzill tant d’idea com d’execució. Així anava en consonància amb la pròpia senzillesa de la cançó. Us estem explicant una faula de forma propera, sense ornaments. I els Ports ens ofereixen aquest entorn natural aïllat, contemplatiu. Idoni per a la reflexió.

Amb el vostre primer disc ‘Aquí s’ha vingut a patir’ havíeu explorat el patiment humà. Ara, amb ‘Ocellet’, esteu analitzant nous conceptes com la toxicitat. Què motiva aquest canvi de temàtica?

Al final aquest canvi de línia és una separació fictícia. La Toxicitat hagués pogut entrar perfectament dins del concepte del primer disc. Ocellet és una cançó menys literal que les altres, però tracta igualment el tema del patiment humà

Com han evolucionat les vostres lletres i la vostra música al llarg dels anys, especialment en relació amb les temàtiques que abordeu?

Estem encara molt al principi del nostre periple musical! Però de ben segur que trobarem més línies a explorar dins de la ironia i el sarcasme. Intentem explorar totes les possibilitats musicals possibles. Intentem explorar totes les possibilitats musicals possibles. Amb aquest tema ens acostem al folk, potser amb un altre fem una ranxera que parlo sobre la disfunció erèctil.

Redacció- X. Ll

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -