EbreNotícies

[ENTREVISTA] L’alcalde de Riba-roja valora molt positivament el vistiplau a la megacentral hidroelèctrica

Antonio Suárez, alcalde de Riba-roja d'Ebre: "L'impacte econòmic per als dos municipis serà brutal"

El Parlament Europeu ha donat el seu vistiplau a la llista de projectes energètics prioritaris de la Unió Europea, que inclou una cinquantena d’infraestructures gasístiques. El llistat proposat per la Comissió Europea i ara ratificat per la cambra inclou la megacentral hidroelèctrica reversible a Riba-roja d’Ebre (Ribera d’Ebre) i La Fatarella (Terra Alta). Aquest projecte anomenat ‘Gironès i Raïmats’ està impulsat pel grup lleidatà Romero Polo i té un cost estimat d’uns 2.000 milions d’euros.

El grup dels Verds/ALE i l’Esquerra Unitària Europea s’han oposat a aquesta llista perquè consideren que va en contra del Pacte Verd Europeu de la Comissió Europea. L’ONG Friends of the Earth també ha denunciat que aquesta llista és “incompatible amb el Pacte Verd Europeu” i ha titllat a la Comissió Europea d’”hipòcrita”. Segons l’entitat, la CE s’ha compromès a revisar la legislació que estableix els criteris d’elecció d’aquests projectes, però considera que la crisi climàtica requereix “una acció d’emergència” i alerta que els projectes del gas són compromisos a llarg termini.

El programa De bon matí d’Imagina Ràdio ha entrevistat a l’alcalde de Riba-roja d’Ebre, Antonio Suárez, que es mostra satisfet amb aquesta ratificació. Suárez apunta que la construcció de la central portarà la creació de molts llocs de treball, fins i tot més dels que podran subministrar les dues comarques. Durant la fase d’explotació, segons l’alcalde, s’hi quedaran llocs de treball interessants que ajudaran a pal·liar la problemàtica del despoblament. Podeu sentir l’entrevista sencera a continuació:

Redacció – V. Ll.

Tags
Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close