14.3 C
Amposta

Entra en vigor l’ampliació a vuit setmanes del permís de paternitat

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

ARA.CAT.- Aquest dilluns 1 d’abril entra en vigor l’extensió fins a vuit setmanes del permís de paternitat, que actualment és de cinc setmanes. La mesura està inclosa en un decret llei aprovat al principi del mes de març pel govern espanyol.

De moment, el decret amplia de cinc a vuit les setmanes de baixa per als pares que tinguin o adoptin un fill, un període que augmentarà fins a les dotze setmanes l’any vinent i fins a les 16 setmanes el 2021, fins a assolir l’equiparació temporal del permís de paternitat amb el de maternitat.

D’aquesta manera, tots els progenitors s’hauran d’agafar obligatòriament dues setmanes de baixa a partir del moment del naixement o l’adopció, un temps que s’ampliarà a quatre i a sis setmanes el 2020 i el 2021, respectivament. Els dos progenitors podran dividir la resta del temps de baixa com vulguin al llarg del primer any de vida o adopció de la criatura.

L’ampliació del permís de paternitat és una de les promeses del govern de Pedro Sánchez per millorar el nivell d’igualtat de gènere en l’àmbit laboral. La nova normativa havia d’entrar en vigor abans, però errors en la publicació del text al ‘Butlletí Oficial de l’Estat’ i l’adaptació del sistema informàtic de la Seguretat Social n’han retardat l’aplicació.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -