14.3 C
Amposta

Entra en funcionament el nou Espai Test Agrari de Gandesa per incentivar noves activitats ramaderes

Els pastors i les pastores interessades poden presentar la seva candidatura fins el proper 22 de desembre

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’Espai Test Agrari de Gandesa ja està en funcionament. Les bases de la primera convocatòria ja estan disponibles i els pastors interessats poden presentar les seves candidatures abans del 22 de desembre. Abans, dissabte 16 de desembre, es farà una jornada de portes obertes per resoldre dubtes a les persones interessades, i visitar la finca, el corral i altres equipaments i materials que ofereix. El centre terraltí està especialitzat en ramaderia extensiva de cabrum i silvopastura. El dispositiu estarà coordinat i gestionat per cinc entitats, ARCA, l’Ajuntament de Gandesa, l’Escola de Pastors i Pastores de Catalunya, el Consell Comarcal de la Terra Alta i el Consorci Intercomarcal d’Iniciatives Socioeconòmiques (CIS).

L’alcalde de Gandesa, Carles Luz, en un acte de presentació de l’Espai Test Agrari dilluns, va destacar la importància d’impulsar projectes que “recuperin les activitats agràries al municipi i que gestionin el sotabosc davant d’un context de canvi climàtic”, un repte que la capital de la Terra Alta fa temps que treballa. L’alcalde va insistir que la iniciativa ha de promoure “nous projectes ramaders sostenibles” i “lluitar contra l’increment del risc d’incendi”

Actualment a Catalunya hi ha cinc Espais Test Agraris en funcionament, amb nous emprenedors provant activitats agràries o amb processos de selecció iniciats. Es preveu que tots cinc estiguin en marxa en els pròxims mesos. Amb els Espais Test es facilita l’accés a la terra a persones que es volen incorporar al món agrari i que tenen altres dificultats com “l’accés al crèdit, la falta d’experiència pràctica o desconeixement de xarxes al territori que facilitin l’aterratge al sector”.

Amb els tests d’activitat, els emprenedors poden provar el seu projecte agrari, “adaptar-lo al llarg del temps i posar a prova les seves pròpies capacitats i competències amb autonomia” i així es minimitza el risc d’emprendre en l’àmbit agrari. A l’Espai s’ofereix suport legal i facilitats per desenvolupar l’activitat.

Què és un espai test agrari? Fes clic aquí.

ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -