14.3 C
Amposta

ENRESA col·labora en la millora del patrimoni històric de Móra d’Ebre

L'empresa pública contribueix amb projectes de restauració i dotació de serveis

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’alcalde de Móra d’Ebre, Rubén Biarnés, juntament amb tècnics municipals, ha anunciat avui que proposaran a ENRESA la seva participació en el projecte de dotació de serveis per a l’acollida i atenció dels visitants al castell de Móra d’Ebre. ENRESA, l’empresa pública, ja ha estat involucrada en altres iniciatives destinades a millorar el patrimoni històric de la zona, com la restauració d’una de les pontones i el refugi dels pontoners.

Aquestes accions, segons Biarnés, tenen una gran importància per a la història local, ja que posen en valor elements vinculats al riu i al port fluvial, com la passarel·la de pontons i el refugi utilitzat durant els bombardejos de la població.

L’Ajuntament de Móra d’Ebre treballa activament en diversos projectes per potenciar el turisme i la conservació del patrimoni, com la construcció d’un port fluvial i la millora de l’accessibilitat al castell. Agraïnt la col·laboració d’ENRESA, l’alcalde ha destacat la importància d’aquests esforços per permetre que la gent conegui i visiti els elements culturals de la zona.

Pel que fa a ENRESA, aquesta empresa va atorgar al 2019 una ajuda econòmica de 22.151,79 euros al projecte per la construcció d’un port fluvial valorat en 266.925 euros en els que participaven també Generalitat i Diputació; al 2021 en la recuperació i valorització de la pontona i la cova dels pontoners dels Espais de la Batalla de l’Ebre (15.657,87 € d’un total de 31.315,73 en els que estava valorada l’actuació).

Enguany l’Ajuntament licitarà en breu els treballs de manteniment i consolidació de part de la murada del castell i pel 2025 demanarà ajuda pel projecte de dotació de serveis per a l’acollida i atenció dels visitants al seu castell.

Redacció- Ll. F

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -