14.3 C
Amposta

[ENQUESTA] La recessió econòmica podria ser imminent

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

A Alemanya l’economia va a la baixa i s’espera que aquest any acabi en una recessió tècnica, quan s’encadenen dos trimestres creixent menys que l’anterior. El problema és que les conseqüències poden ser per tot Europa. El país germànic és el principal comprador de productes de la majoria de països europeus. Si Alemanya té problemes, no comprarà productes i els altres països produiran menys i creixerà la desocupació.

L’economia i la indústria alemanya està afectada per la incertesa que està causant el Brexit, i sobretot, per la guerra comercial entre la Xina i els Estats Units, on no se cap del cert quin impacte podria tenir si es posen aranzels a alguns productes. Aquesta incertesa pot ser molt perjudicial, malgrat que l’economia vagi avançant.

A Catalunya després de l’any 2013 van començar uns anys de forta recuperació de l’economia que ara comença a frenar, ja que el panorama europeu i mundial no és massa optimista. L’economia catalana té una forta dependència del sector exterior, particularment dels països de la Unió Europea, amb Alemanya com a principal soci, i és justament aquest país qui té el principal focus d’atenció.

Les Terres de l’Ebre no han aconseguit recuperar-se de l’atur, mentre l’ombra d’una nova crisi apareix.

[yop_poll id=15]

Redacció – V. Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -