14.3 C
Amposta

Endesa X instal·la el primer punt de recàrrega per a vehicles elèctrics a Riba-roja d’Ebre

L'equipament, ubicat al carrer Reus, permet carregar dos vehicles de manera simultània en 1 hora i 45 minuts respectivament

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Des d’avui, carregar el vehicle elèctric a Riba-roja d’Ebre és ja una possibilitat. Aquest matí s’ha inaugurat el primer punt de recàrrega del municipi en un acte en el qual han assistit representants de l’Ajuntament i dEndesa X a l’alçada del número 3 del carrer Reus. L’objectiu d’aquesta iniciativa és impulsar la mobilitat sostenible i de zero emissions al territori.

La infraestructura, que ja està connectada a la xarxa elèctrica i a punt per rebre els primers usuaris, permet alimentar dos vehicles de manera simultània, un utilitzant la recàrrega ràpida (20 minuts) i l’altre la semiràpida (1 hora). De fet, compta amb tres connectors: dos de càrrega ràpida de tipus CHADEMO i CCS2 (50kW) i un de semiràpida (22kW), fet que dona autonomia per a 100 quilòmetres de trajecte. A més a més, són carregadors universals i per tant serveixen per a qualsevol model de vehicle elèctric.

Per a realitzar les recàrregues, només cal instal·lar al telèfon mòbil l’aplicació d’Endesa X JuicePass, que està disponible de manera totalment gratuïta a IOS i Android i que permet el registre amb les dades personals o a través dels perfils de Facebook o Google, fet que ofereix avantatges econòmiques en els preus de la recàrrega i a més agilitza el procés; s’accedeix a tota la informació detallada del punt de recàrrega, preus i horaris; es pot monitoritzar el detall de les recàrregues en temps real i a més permet accedir a l’historial d’activitat i factures.

La posada en marxa d’aquest punt de recàrrega suposa un pas més en el camí de la mobilitat sostenible a les comarques de Terres de l’Ebre, on pròximament Endesa X, empresa líder en serveis energètics i solucions de mobilitat elèctrica, estrenarà noves infraestructures als municipis de Flix i Corbera d’Ebre.

Cobrir una demanda constatada

Riba-roja és un dels primers municipis de la comarca en disposar d’un servei que, com apunta l’alcalde de Riba-roja d’Ebre, Antonio Suárez, “ja té demanda al poble, com s’ha pogut constatar durant l’estiu, a l’agost, quan es construïa el punt de recàrrega i molta població flotant i turisme del pantà es va interessar pel servei a l’Ajuntament. A partir d’ara, Riba-roja ja pot oferir als usuaris del vehicle elèctric carregar al municipi”. “Permet situar-nos al segle XXI i avançar en matèria de sostenibilitat local”, afegeix el regidor de Comunicació, Cristian Morales.

Des del Consistori es mostren satisfets de l’acord amb Endesa X, que se suma a altres accions sostenibles ja impulsades els darrers anys, com la substitució de tots l’enllumenat públic per un sistema LED a cost zero, la renovació de les calderes de l’escola per un sistema de biomassa (que ha reduït un 40% la factura) i un sistema d’il·luminació LED als edificis públics, i ara estem estudiant instal·lar plaques fotovoltaiques al sostre del pavelló municipal, de l’escola i de l’edifici de l’ajuntament”, afegeix l’alcalde.

Per a Davide Ciciliato, director general d’Endesa X, la mobilitat sostenible “és un fet i la recàrrega està deixant de ser una barrera d’entrada. Fa dos anys vam decidir trencar amb aquest cercle viciós de què no hi havia cotxes perquè no hi havia recàrrega i al revés. Per al desenvolupament del nostre pla d’infraestructura de recàrrega, és indispensable comptar amb els Ajuntaments, com el de Riba-roja, que comparteixen aquest camí cap a la descarbonització del transport i la lluita del canvi climàtic”.

Aquest acord s’emmarca en la Pla d’Infraestructura de recàrrega pública d’Endesa X, el més ambiciós a nivell estat espanyol, gràcies al qual ja s’han instal·lat més de 2.000 punts de recàrrega a Espanya. S’ha iniciat la segona fase del pla, un pla flexible que acompanyarà els vehicles que arribin al mercat amb la tecnologia que necessitin. Cada cop venen més models amb major capacitat de càrrega i Endesa X accelerarà igualment la instal·lació d’aquest tipus d’infraestructura, de la qual té previst per als propers 12 mesos, les primeres 25 estacions de recàrrega ultraràpida a Espanya.

Sobre Endesa X

Endesa X ofereix solucions innovadores que impulsen la transició energètica, fent que els objectius de descarbonització i electrificació siguin activitats beneficioses que acompanyen les ciutats, empreses i persones en un món en constant evolució. Gràcies a una estratègia centrada en la digitalització i la innovació, ofereix un ecosistema de solucions estretament interconnectades, que converteixen l’energia en noves oportunitats per a diferents sectors: mobilitat elèctrica, eficiència energètica pública i privada, serveis d’intel·ligència artificial i anàlisi de dades i consultoria energètica. Endesa X dissenya, crea i proporciona propostes comercials modulars que permeten que tot el món pugui crear un nou valor gràcies a l’ús innovador de l’energia. Aquest enfoc se centra en els principis de sostenibilitat i economia circular per oferir a les llars, administracions i empreses, un model alternatiu que respecta el medi ambient i integra la innovació tecnològica en la vida quotidiana dels clients, que són el centre de la seva estratègia. Endesa X és la divisió a Espanya i Portugal d’Enel X, líder mundial en el sector de les solucions energètiques avançades, gestiona serveis de flexibilitat amb uns 6 GW de capacitat total i 100 MW de capacitat d’emmagatzematge instal·lat a tot el món, així com uns 195.000 punts de recàrrega per a vehicles elèctrics disponibles a nivell mundial.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -