14.3 C
Amposta

Endesa reforça la xarxa de mitjana tensió de la Ràpita per fer-la més resilient

S'han estès noves línies i s'han reformat dos centres de transformació que estan dotats, ara, amb elements de darrera tecnologia

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Endesa ha finalitzat recentment una important reforma de la xarxa de mitjana tensió al municipi de Sant Carles de la Ràpita, al Montsià, amb l’objectiu de reforçar la xarxa i fer-la més resilient. La Companyia ha realitzat dues grans obres amb una inversió total de 400.000 euros que han implicat l’estesa de nou cablejat i la reforma de dos centres de transformació, als quals se’ls ha dotat de sistemes de darrera tecnologia. L’objectiu d’aquestes tasques és reforçar el sistema mallat de la xarxa, és a dir, augmentar les connexions entre les línies que conformen la xarxa de mitjana tensió del municipi i els seus centres de transformació de manera que, en cas d’eventual avaria, sigui pròpia o derivada de factors externs, es minimitzi el temps d’interrupció de subministrament i els clients afectats. Així, tot i que els beneficiaris d’aquesta millora serien tots els clients del municipi, de manera directa en són 8.920, la immensa majoria del mateix Sant Carles de la Ràpita als quals se’ls sumen alguns altres d’Amposta, Masdenverge i Freginals.

La primera actuació s’ha realitzat físicament al municipi d’Amposta i ha consistit a l’estesa d’una nova línia de mitjana tensió des de la subestació del municipi per a alimentar el de Sant Carles de la Ràpita. Són en total 1.746 metres de línia que interconnecten les subestacions d’Amposta amb la d’Alcanar a través de dues línies. El nou cablejat transcorre, de manera soterrada, pels carrer Poble Nou del Delta i Sant Cristòfol i segueix per la carretera N-340 cap a la carretera Vella de Sant Jaume d’Enveja. Aquesta obra ha implicat, a més, la reforma del centre de transformació ubicat a la cantonada entre els carrers Valentino i Poblenou del Delta. En aquesta instal·lació, s’hi ha col·locat cabines de nova tecnologia. El nou sistema instal·lat suposa una millora substancial en la seguretat de la infraestructura, ja que substitueix les cabines aèries per unes encapsulades amb un gas de característiques especialment aïllants. Aquests aparells, completament estancs, tenen una major capacitat d’extinció en cas que es produís algun incident i són més segurs per als tècnics, quan han d’entrar al centre de transformació a fer treballs de manteniment i millora o a realitzar alguna maniobra. A més, s’hi han instal·lat telecomandaments, que permeten maniobrar la instal·lació de manera remota. D’aquesta manera s’estalvia temps en la localització d’avaries, amb la conseqüent reducció del temps d’interrupció del subministrament elèctric als client.

La segona actuació, s’ha realitzat físicament a Sant Carles de la Ràpita i ha consistit en el tancament d’una anella elèctrica que connecta la línia que ve de la subestació Amposta amb dues més. Així, s’han estès un total de 775 metres de nou cablejat que transcorren pel carrer de França i van a parar a l’antiga N-340a i s’ha fet, al centre de transformació que hi depèn, la mateixa reforma que a l’anterior, dotant-lo d’elements d’última tecnologia.

Aquests treballs suposen un pas més per dotar la xarxa de Sant Carles de la Ràpita dels darrers avenços tecnològics no només amb l’objectiu de millorar les infraestructures elèctriques, sinó donar una resposta adequada a les especificitats dels municipis i a les necessitats del seu mercat. Així, les mesures aplicades, busquen fer la xarxa més resilient i preparar-la per als usos energètics que es preveuen en el futur.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -