14.3 C
Amposta

Endesa realitzarà la crescuda extraordinària de l’Ebre a Flix amb finalitats ambientals

Aquesta actuació, realitzada d’acord amb la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre, serveix per controlar les poblacions de macròfits al riu

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Endesa realitzarà demà dijous dia 14 de maig, el desembassament extraordinari de primavera al riu Ebre, al seu pas pel terme municipal de Flix, a la Ribera d’Ebre, amb finalitats ambientals. Concretament, les actuacions de la Companyia des de la central hidràulica de Flix duraran cinc hores, des de les 8 del matí fins a la 1 del migdia.  

Els treballs per arrossegar els macròfits o plantes aquàtiques que s’acumulen al tram final del riu implicaran la coordinació de tres centrals de la Companyia, on es deixarà anar el volum necessari d’aigua des de Mequinensa i Riba-roja, per ordre de descens, perquè Flix –l’última de les centrals– pugui deixar anar l’aigua suficient per les comportes de la presa –en lloc de per les turbines, com és habitual– per garantir el manteniment mediambiental del meandre.

La sortida d’aigua des de la central, acordada amb la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre, anirà variant segons l’hora del dia. Així, s’iniciarà amb 150 m3/s i anirà creixent fins als 1.200 m3/s a les 9.40 del matí. A partir de les 11.40 s’anirà reduint progressivament fins als 150 m3/s altra vegada. 

Aquesta iniciativa per sanejar el riu es realitza de forma habitual dos cops l’any (a la primavera i a la tardor) i és necessària per controlar la proliferació d’aquestes plantes aquàtiques que ocupen estacionalment el Baix Ebre.

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -