14.3 C
Amposta

Endesa avança en l’automatització de la xarxa elèctrica ebrenca amb 1,5 M€

Durant el 2020 s’han instal·lat 75 nous sistemes de telecontrol en centres de transformació del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Endesa, en línia amb el seu Gran Pla de Qualitat i amb la voluntat de preparar la xarxa elèctrica pel futur, ha instal·lat durant el 2020 un total de 75 telecomandaments en centres de transformació de les Terres de l’Ebre amb l’objectiu de millorar la qualitat del servei a les comarques del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Els nous dispositius, que han suposat una inversió de més d’1,5 milions d’euros, permeten reduir fins al 20% el temps d’interrupció del subministrament en cas d’incidències.

Amb aquesta millora, el Centre de Control que Endesa té a Barcelona pot accionar a distància els dispositius de maniobra de les instal·lacions sense haver de desplaçar equips sobre el terreny en cas d’incidències, siguin pròpies o derivades de l’acció d’agents externs, ja que el Centre de Control rep informació que permet detectar i aïllar els defectes que puguin produir-se a la xarxa mitjançant els elements de detecció de pas de defecte. D’aquesta manera s’estalvia temps en la localització d’avaries, amb la consegüent reducció del temps d’interrupció del subministrament elèctric als clients.

Endesa està realitzant, en els últims anys, una important inversió en la tecnificació de la seva xarxa per dotar la infraestructura elèctrica dels darrers avenços tecnològics, amb l’objectiu de donar una resposta adequada a les especificitats del territori i a les necessitats del seu mercat. La reforma apropa les instal·lacions de la Companyia a un model de gestió més eficient de la xarxa mitjançant l’automatització de les seves infraestructures, un aspecte bàsic de les anomenades xarxes intel·ligents o smart grids.

Redacció – V. Ll.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -