14.3 C
Amposta

En Comú Podem reclama un règim de cabals suficient en les al·legacions al Pla de Conca de l’Ebre

Jéssica Albiach: "La propera planificació hidrològica de l’Ebre ha de reconèixer i plantejar solucions a les greus problemàtiques que afecten el Delta"

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El grup de Catalunya en Comú Podem al Parlament de Catalunya ha presentat al·legacions a l’Esquema de Temes Importants per al procediment de revisió i elaboració del Pla Hidrològic de la Conca de l’Ebre 2021-2027 que ha d’aprovar la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE). Entre altres aspectes, les al·legacions fan notar que la fixació per als pròxims anys d’un règim de cabals ecològics suficients per a tot el riu i especialment per al Delta ha de ser un aspecte “irrenunciable” del proper pla de conca, sobretot en l’actual escenari de crisi climàtica.

Les al·legacions també qüestionen el fet que en el tema 9 de l’esquema de temes importants no es faci referència a l’agreujament, arran del pas del temporal Glòria, del problema de la regressió que pateix el Delta de l’Ebre i que no s’aprofundeixi en tots aquells aspectes que han portat a la situació actual, com ara la manca de sediments o les activitats extractives arreu de tota la conca, entre d’altres. També es retrau que tampoc es plantegin accions contundents per atenuar les causes socioeconòmiques i de gestió d’infraestructures que es troben en l’origen de la situació actual. Finalment, a banda de tractar totes aquestes qüestions que incideixen directament en la supervivència del Delta de l’Ebre, les al·legacions també es refereixen a altres aspectes genèrics referents a tota la conca, com ara la gestió dels usos agrícoles i ramaders o de tractament de la contaminació industrial i urbana.

La presidenta del grup parlamentari de Catalunya en Comú Podem, Jéssica Albiach, explica que s’ha considerat que “era necessari respondre a la crida de la Plataforma en Defensa de l’Ebre a fer força davant la Confederació Hidrogràfica perquè la propera planificació hidrològica de la conca reconegui i proposi solucions a les greus problemàtiques que afecten el Delta de l’Ebre i que n’amenacen la supervivència”. “Més enllà del curt termini, el Delta necessita solucions a mitjà i a llarg termini i per això cal que es reconegui la realitat i es planifiquin totes les accions que siguin necessàries”, afegeix.

Redacció – T. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -