14.3 C
Amposta

En Comú Podem presenta propostes sobre turisme de qualitat i sostenible a la Via Verda

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Entre les propostes d’En Comú Podem cal destacar l’aposta pel cicloturisme amb l’ampliació de la via verda fins Sant Carles de la Ràpita, la proposta d’un pla de xoc amb ajudes a la petita i mitjana empresa a través d’un Pacte Nacional pel Turisme, potenciar la marca turística Terres de l’Ebre Reserva de la Biosfera i defensar un Pla Director Turístic amb la participació de tots els agents implicats.

El turisme ha estat un dels sectors més afectats per la crisi econòmica provocada per la pandèmia i que s’ha agreujat encara més amb les restriccions de mobilitat derivades. Tot i això, és evident que el turisme sostenible i de qualitat és una oportunitat per al territori i que pot esdevenir un motor generador de riquesa econòmica, per això En Comú Podem assegura que “cal protegir-lo amb mesures a curt i llarg termini, tot per aconseguir un model turístic positiu per a les nostres terres”.

És per aquestes raons que segons Jordi Jordan “cal potenciar molt més la marca turística Terres de l’Ebre Reserva de la Biosfera, ja que fins ara ha estat insuficient. És un reconeixement que tenim per part de la UNESCO que pensem que hem de donar a conèixer arreu de Catalunya i de l’Estat per remarcar el gran patrimoni històric, natural i gastronòmic del territori”.

També han defensat la realització d’un Pla Director Turístic, “que no existeix en aquests moments per part de la Generalitat, que hauria d’estar consensuat entre totes les administracions” i que hauria de comptar “amb la participació del sector privat i agents del territori, amb una visió global del turisme i les quatre comarques” i apostant per una “especialització quant a turisme sostenible i de qualitat com a tret distintiu del territori”.

Una altra de les propostes presentades en aquesta matèria és la creació d’un Pacte Nacional pel Turisme, “ja que aquest sector és molt important en l’àmbit de Catalunya i també ho ha de ser en l’àmbit de les Terres de l’Ebre”. Aquest pacte “hauria d’incloure un pla de xoc amb ajudes i mesures efectives per salvaguardar les petites i mitjanes empreses”, ja que consideren que el que s’està fent actualment “és insuficient”. En aquest sentit Jordan ha declarat “en aquests moments hem d’apostar per un turisme de proximitat i que doni la seguretat que necessita el visitant contra la Covid. També cal apostar per la desestacionalització, per no tenir només un turisme de sol i platja sinó un turisme al llarg de tot l’any que pugui generar riquesa i mantenir el sector”.

Per concloure la bateria de propostes, Jordan ha proposat el potenciament del cicloturisme, recuperant un antic projecte aparcat d’ampliació de la Via Verda de la Vall de Zafan per connectar fins a Amposta i Sant Carles de la Ràpita, creant un ramal a la banda dreta del riu. Aquest projecte juntament amb el qual ja s’està desenvolupant a l’antiga via del Carrilet per la banda esquerra, “suposaria comptar amb dos ramals de traçat cicloturístic per banda i banda de riu, que convertiria la nostra via verda en la més llarga de l’Estat”, com ha explicat Jordi Jordan “això és una gran potencialitat per al territori, que contribuiria a construir sinergies en positiu a totes les comarques de l’Ebre, tant les de la costa com les de l’interior”.

En aquest sentit Jordi Jordan ha destacat l’article publicat fa poc al diari britànic The Guardian, que va triar les Terres de l’Ebre i la via verda de la Vall de Zafan com un dels 20 descobriments en l’àmbit mundial respecte al turisme de qualitat i sostenible, fet que “demostra a escala internacional que s’està començant a reconèixer la feina feta a la via verda, i que per tant, confirma que hem de continuar treballant en aquest sentit i potenciar-ho, ja que pot crear moltes sinergies en positiu a totes les comarques de l’Ebre”.

Redacció – N. A.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -