14.3 C
Amposta

Empat tècnic entre els a favor i en contra de suspendre les festes de les Terres de l’Ebre

Les persones partidàries a celebrar les Festes Majors a les Terres de l'Ebre superen per molt poc les contràries

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El divendres passat, 12 de juny, des d’Imagina Ràdio es va realitzar una enquesta perquè la població de les Terres de l’Ebre pogués opinar sobre les Festes Majors del territori. En l’enquesta es preguntava: “Creieu que s’han de suspendre les Festes Majors de les Terres de l’Ebre?”. Els resultats mostren un empat tècnic entre l’opció “No, però s’han d’adaptar” i l’opció de “Sí, a tots els municipis”. La primera acapara el 47,45% dels vots i la segona el 46,94%. Hi havia dues opcions més: “No, s’han de celebrar com sempre”, que ha rebut el suport del 4,59% i “S’han de suspendre però solament a les ciutats” amb l’1,02%. Per tant, podríem dir que entre les persones que van respondre l’enquesta, concretament unes 200, n’hi ha més que són partidàries a celebrar les Festes Majors, ja que la xifra de la suma de les dues opcions a favor de realitzar-les és del 52,04%.

La idea d’aquesta enquesta va sorgir arran del debat que s’està realitzat a la totalitat dels municipis de les Terres de l’Ebre, ja que aquests dies s’està decidint si mantenen les Festes Majors d’aquest estiu o suprimir-les definitivament. Per exemple, Deltebre i l’Aldea, tots dos de la comarca del Baix Ebre, després d’haver-ho consensuat amb les entitats i organitzacions afectades han decidit suspendre les festes majors d’aquest any. Tots dos municipis creuen que és la millor solució per a poder salvaguardar la salut de la població davant de la pandèmia de la Covid-19, ja que veuen impossible poder mantenir les condicions òptimes com evitar les aglomeracions. A més, anuncien que els diners que havien de destinar-hi els invertiran en mesures per a la reactivació socioeconòmica del municipi. Altres municipis del Baix Ebre també han suspès les festes, com per exemple, Roquetes i l’Ampolla.

Els municipis de la comarca del Montsià també van informar fa una setmana que cancel·laven totes les Festes Majors d’estiu de tots els pobles i ciutats. El Consell d’Alcaldes va explicar que les festes d’estiu compten amb un gran nombre d’actes multitudinaris que, per la seua pròpia naturalesa, fan impossible garantir el compliment de totes les recomanacions sanitàries, com per exemple el distanciament entre persones.

Malgrat això, tots els pobles que ha suprimit les Festes Majors asseguren que estan estudiant la possibilitat de celebrar durant l’estiu actes festius i culturals, sempre que es pugui preservar la seguretat de les persones i la normativa ho permeti.

Molts municipis encara no s’han pronunciat ni en un sentit ni en un altre però, per exemple, els municipis que volen celebrar les Festes Majors, encara que hagin de modificar-les i adaptar-les a la “nova normalitat”, són Paüls (Baix Ebre) o Flix (Ribera d’Ebre).

Redacció – J. V.

 

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -