14.3 C
Amposta

Els treballadors en ERTO poden sol·licitar ajudes d’entre 600 i 700 euros

Empresa i Treball calcula que la mesura beneficiarà entre 80.000 i 100.000 persones que rebran un pagament únic

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Els treballadors en ERTO i amb contracte fix discontinu podran sol·licitar a partir d’aquest dilluns i fins al 15 de juliol ajudes d’entre 600 i 700 euros. Segons un comunicat d’Empresa i Treball, la línia, dotada amb 60 milions d’euros, preveu beneficiar entre 80.000 i 100.000 persones que rebran un pagament únic. Als ajuts hi podran optar les persones residents a Catalunya afectades per un ERTO entre l’1 de gener i el 31 de maig d’enguany o que hagin estat beneficiàries de la prestació extraordinària per ser fixes discontínues com a mínim un dia del mes de maig del 2021. Per accedir als ajuts només caldrà inscriure’s al registre habilitat al web del SOC i per fer aquest tràmit serà necessària la signatura electrònica.

L’ordre d’inscripció no determinarà la preferència en l’atorgament de l’ajut, que serà de 600 euros si s’ha estat fins a 90 dies en ERTO i de 700 euros si són més.

L’objectiu d’aquesta línia és complementar la pèrdua de poder adquisitiu de les persones amb menys ingressos afectades per un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació a conseqüència de la suspensió total o parcial dels seus contractes a causa de les mesures preses davant la Covid-19. En el cas de les persones amb un contracte fix discontinu l’ajut permetrà alleugerir un col·lectiu molt afectat per la crisi, ja que, habitualment, es dediquen a activitats estacionals en el sector serveis.

El pressupost total d’aquest fons extraordinari per a persones en ERTO i contractes fixes discontinus és de 60 milions d’euros i dona continuïtat i reforça un primer paquet específic d’ajudes per aquest col·lectiu que el Govern va posar en marxa el passat mes de març.

ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -