14.3 C
Amposta

Els treballadors de Falck de les nuclears d’Ascó i Vandellòs faran vaga després de trencar el preacord

L'acció informativa d'aquest divendres provoca cues de fins a 300 metres per entrar als llocs de treball

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Els treballadors de Falck de les centrals nuclears de Vandellòs i Ascó faran vaga aquest cap de setmana després de trencar el preacord amb l’empresa vinculat als increments salarials per als pròxims anys. Una trentena de bombers de cada central han fet una acció informativa a l’entrada de les instal·lacions aquest divendres al matí i en el cas de Vandellòs han provocat cues de fins a 300 metres. El delegat sindical de Falck, David Fernández, ha afirmat que pateixen precarietat laboral. Tot i que els serveis mínims dels bombers a les nuclears estan fixats en un 100%, Fernández confia que el seguiment serà majoritari. Per a l’agost, setembre i octubre hi ha previstes noves vagues coincidint amb els dies de menys activitat a la central.

“És un toc d’atenció perquè el personal de la planta i la propietat sapiguem que no estem bé. No estem còmodes i no ens sentim valorats”, ha apuntat Fernández en declaracions a l’ACN. El delegat sindical ha comentat que la problemàtica ve de lluny i que fa temps que demanen més personal per poder fer un setè torn i així poder reduir el nombre d’hores de treball. Segons ha indicat, entre les hores presencials i les de guàrdia acaben estant “a disposició de l’empresa entre 4.000 i 5.000 hores cada any”.

La gota que ha fet vessar el got ha estat la negociació amb l’empresa per les condicions salarials. “Teníem un preacord amb l’empresa, o ens pensàvem que el teníem. Quan vam anar a signar-lo ens van dir que el que ells ens havien ofert i el que nosaltres havíem votat en assemblea eren coses diferents”, ha detallat. Segons ha assenyalat, els treballadors van validar una pujada del 2% per al 2021 i del 2,2% cada any fins el 2024. “L’empresa ofereix un 2,2% de la taula del 2021 per enguany, per al que ve i per al 2024. És una congelació salarial de tres anys perquè com que les dietes i les hores extres no pugen a la taula, tampoc es tocarien”, ha exposat Fernández.

Alhora, ha posat el focus en el personal auxiliar que fa la vigilància, que segons el representant dels treballadors “són la vergonya de la central” perquè tan sols cobren un sou base de 14.000 euros anuals i “algun” complement.

David Fernández, delegat sindical de Falck, explica que l’acció vol ser un “toc d’atenció” perquè no se senten valorats i que és un “avís” perquè l’empresa s’impliqui amb ells i no haver d’arribar a mesures més dràstiques

ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -