14.3 C
Amposta

Els sanitaris infectats i aïllats obliguen al Verge de la Cinta a fer torns de dotze hores

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Els principals hospitals de la demarcació de Tarragona estan evitant la saturació a causa del coronavirus, de moment. A tots s’han incrementat els pacients en els darrers dies, però l’augment de llits disponibles, especialment a les UCI, els està permetent superar la situació. Així ho asseguren representants sindicals a l’ACN, que lamenten unànimement la manca d’Equips de Protecció Individual (EPI) per als sanitaris. Al Joan XXIII de Tarragona, Sant Joan de Reus, Pius Hospital de Valls i Verge de la Cinta de Tortosa hi ha casos de personal que s’ha infectat. Això ha reduït la plantilla disponible per afrontar la pandèmia, i ha fet que als hospitals de Tarragona i Tortosa els treballadors hagin hagut de passar a fer torns de dotze hores.
A l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa, on el pic de la malaltia encara es preveu que pugui arribar en les pròximes setmanes, el personal sanitari està estalviant tant com pot el material de protecció perquè arriba “amb comptagotes”. També alerten que la falta de granotes d’aïllament està plantejant la reesterilització de les bates dels sanitaris -sense cap estudi que avali que sigui eficient i en contra de les recomanacions del propi fabricant-.

En tots els centres hi ha personal infectat. Per exemple, dimecres al Verge de la Cinta hi havia tres sanitaris contagiats, i vuit més a atenció primària. A banda, divuit metges, nou infermeres i quatre zeladors estaven aïllats. La CGT avança que demanarà la dimissió de la gerència de la regió sanitària perquè consideren que no es va proveir amb antelació, tot i les reiterades peticions i demandes que es van fer des del sindicat, per preparar els centres hospitalaris ebrencs per a la pandèmia.

Canvis horaris al personal

Amb menys personal i més pacients, les direccions han reestructurat les plantilles. A Tarragona i Tortosa ja s’han implementat els torns de dotze hores, mentre que Reus i a Valls la proposta està sobre la taula i els sindicats creuen que pot aplicar-se en qualsevol moment. Representants dels treballadors denuncien que no es permetrà que s’obligui als sanitaris a retornar les hores que passen en confinament per diferenciar grups i evitar contagis. “Això seria aberrant. Ens quedem a casa per protegir els companys i que no ens contagiem tots. Suposa un maltractament i no ho permetrem”, apunten des de CATAC-CST/IAC del Verge de la Cinta.

La indignació és creixent davant de protocols que canvien a diari i en funció del material disponible. La CGT de les Terres de l’Ebre lamenta que encara hagin d’exigir que es treguin de primera línia treballadors vulnerables, com són embarassades, malalts de diabetis o cardiopaties i majors de 60 anys, entre altres. “Si no vols que col·lapsi el sistema sanitari, i saps que aquests col·lectius es posen molt greus, o els poses amb les màximes proteccions a primera línia, com les que porten a la Xina o més, o ni ho planteges”, defensen des de la delegació sindical de la CGT a l’Hospital Verge de la Cinta. A Tarragona, la direcció ha ampliat horaris a personal que estava a mitja jornada o a un terç, i ha contractat estudiants d’últim any de carrera. Una mesura que també reclamen des del Sant Joan de Reus.

Font: ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -