14.3 C
Amposta

Els projectes Leader impulsen més de 100 iniciatives al Montsià i al Baix Ebre

Més de 100 projectes i quasi 4 milions d’euros en els darrers 8 anys per a millorar la competitivitat d’empreses i ajudar a desenvolupar projectes

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El director dels Serveis Territorials del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya a les Terres de l’Ebre, Jesús Gómez, acompanyat del gerent del Grup d’Acció Local Leader del Baix Ebre i Montsià, Rubén Alegria, van visitar la setmana passada diverses empreses de les comarques de Montsià i Baix Ebre que han rebut un ajut per a realitzar una inversió per part del programa europeu Leader aquest 2021.

Una de les inversions que es va visitar va ser la realitzada pel Càmping Alfacs d’Alcanar. El director del càmping, Mario Gianni, va destacar que les noves instal·lacions s’han ideat d’acord a l’opinió dels seus clients, i que s’ha apostat de manera ferma pels proveïdors i materials del territori, i per la posada en valor de la sostenibilitat dins de la marca Terres de l’Ebre.

Anteriorment, en una visita a la Cooperativa del Perelló es va constatar com els ajuts han contribuït a enfortir la seva aposta per l’elaboració d’olis de qualitat i Premium per a tenir major presència amb marca pròpia al  mercat.

El director dels Serveis Territorial del Departament, Jesús Gómez, va remarcar la voluntat de la Generalitat de continuar apostant pel territori i pels projectes de les petites i mitjanes empreses, i dels emprenedors. Alhora va destacar la importància de treballar en productes de proximitat i en la marca Reserva de la Biosfera per a millorar l’economia del territori: “Aquesta línia d’ajuts ha de permetre les empreses del territori millorar en serveis i competitivitat, i la marca Reserva de la Biosfera les ha de visualitzar en un entorn de proximitat i sostenibilitat”.

Per la seva banda, el gerent de l’esmentat Grup d’Acció Local (GAL), Rubén Alegria, va subratllar que aquest període 2014-2021 ja es porten atorgats més de 3.800.000 € en ajuts a més de 100 projectes, i que properament s’obrirà una nova convocatòria d’aquests, animant empresaris i emprenedors a informar-se’n a través del web, per correu electrònic o presencialment a la seu del Consell Comarcal del Baix Ebre.

Els ajuts Leader estan destinats al desenvolupament de les àrees rurals d’Europa, es convoquen anualment, i venen finançats en un 57 % pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, i en un 43 % per la Unió Europea. Poden ser sol·licitats per petites empreses i emprenedors de qualsevol població de les comarques del Baix Ebre i Montsià.

Redacció- Ll. F

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -