14.3 C
Amposta

Els professionals de l’Ebre que atenen víctimes de violència masclista reben formació per la crisi de la Covid-19

El mes de juny s'han creat 14 grups de suport a tot el territori, un a les Terres de l'Ebre, que finalitzen les sessions el mes de desembre

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’Institut Català de les Dones (ICD) ha iniciat aquest mes 14 grups de treball d’un programa de suport que té lloc a tot el territori amb l’objectiu de reforçar la pràctica de les prop de 200 professionals que atenen dones en situació de violència masclista des dels 102 serveis d’informació i atenció a les dones (SIAD) municipals o comarcals. Aquestes tècniques acompanyen dones que s’enfronten a situacions complicades i aquestes situacions son cada cop més complexes a causa de la crisi de la COVID19.

Es fan dues sessions a Lleida, dues més al Baix Llobregat, i una al Vallès Oriental i una altra al Vallès Occidental, una al Maresme, una a les Terres de l’Ebre, una al Barcelonès, dues a Tarragona, dues a Girona i una a la Catalunya Central.

Aquest programa d’acompanyament i seguiment professional, del qual el mes d’abril es va fer una prova pilot al Garraf i l’Alt Penedès, aborda els següents temes:

  • Incorporar la mirada estratègica com a eina d’abordatge de la violència masclista.
  • Conèixer einesper incorporar l’assertivitat professional en l’abordatge de la violència masclista.
  • Identificar els propis límits de pràctica professional.
  • Revisar els propis rol i les funcions en el marc del circuit territorial de referència en l’abordatge de la violència masclista.
  • Detectar la simptomatologia i els efectes de la Síndrome del Bournouti de la Síndrome de la Traumatització com a factors de risc en les professionals que treballen en l’abordatge de la violència masclista.

Les 14 edicions del programa APROP que ha començat aquest mes de juny i finalitzen al desembre incorporen tècniques de coaching grupal, faciliten eines per a l’autocura de les professionals i aborden els processos des de la perspectiva de garantir el protagonisme de les dones en el seu procés de recuperació. Cada edició suposa la sistematització dels processos, els conflictes, les dificultats i els aprenentatges generats en un Pla d’aplicació per així obtenir impacte de millora en el propi context professional.

Els SIAD son 102 serveis municipals que tenen suport de l’ICD i estan ubicats en les poblacions de més de 20 mil habitants i als Consells Comarcals. Van atendre l’any passat més de 20 mil dones sobre temes diversos. Aproximadament el 30% de les dones travessaven una situació de violència masclista.

El projecte s’emmarca en el II Programa d’intervenció integral contra la violència masclista 2019-2022, eix 3 del II Programa d’intervenció integral contra la violència masclista 2019-2022, que també engloba el Pla Director de Formació en equitat de gènere de Catalunya 2017-2020 i suposa una inversió de prop de 200 mil euros anuals per formar en gènere el personal de l’Administració de tots els nivell i àmbits per poder avançar en la igualtat efectiva de dones i homes i erradicar la violència masclista. Aquest programa compta amb fons del Pacto de Estado contra la Violencia de Género.

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -