14.3 C
Amposta

Els pobles de la Ribera d’Ebre amb polígons s’uneixen per la promoció de la indústria

Aquest dimarts s’ha oficialitzat la firma de l’Acord de Compromís per al desenvolupament de polítiques de suport i promoció industrial de la Ribera d’Ebre

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Aquest dimarts, 9 de juliol, s’ha reunit la Taula comarcal de Polígons d’Activitat Econòmica formada pel Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, els Ajuntaments d’Ascó, Flix, Móra d’Ebre i Móra la Nova i el Consorci per a la Promoció de Sòl Industrial del Molló, on s’apleguen els pobles de Tivissa, Móra la Nova, Garcia i Ginestar. Abans de dur a terme la sessió de treball, s’ha formalitzat l’Acord de Compromís per al desenvolupament de polítiques de suport i promoció industrial de la Ribera d’Ebre amb l’objectiu de treballar conjuntament la promoció de la indústria amb una visió estratègica a llarg termini de diversificació del teixit econòmic de la comarca.

L’acord reflecteix el treball que ja s’ha estat fent en col·laboració en els últims tres anys. Per una banda, el president del Consell Comarcal i batlle de Flix, Francesc Barbero, ha posat èmfasis que, “malgrat que cada municipi té les seves especificitat que els reptes en l’àmbit industrial només poden superar-se si treballem conjuntament i amb uns objectius ben alineats”. A més, ha destacat que “el treball conjunt ajudarà a definir projectes de polítiques comunes per a preparar el terreny i visibilitzar la comarca com un lloc que vol continuar sent industrial i que aposta també per atreure indústria en el marc, sobretot, dels Fons de Transició Nuclears, que són una oportunitat única per a la Ribera d’Ebre”.

Per aquest 2024 s’està treballant en la promoció del sòl industrial disponible a través d’una estratègia de comunicació i posicionament d’àmbit comarcal. El Pla de Comunicació i les accions de màrqueting associades veuran la llum enguany. Per altra banda, l’alcalde d’Ascó, Miquel Àngel Ribes, l’alcalde de Móra la Nova, Carlos Trinchan, l’alcalde de Móra d’Ebre, Rubén Biarnés i el representant del Consorci del Molló, Jesús Àlvarez, han coincidit a remarcar la importància de treballar en xarxa tots plegats i alinear-se totes les zones industrials de la comarca per a treballar conjuntament.

L’origen de l’Acord de Compromís signat aquest migdia es troba en el Pla de Reactivació Socioeconòmica impulsat el 2021 que va despertar la preocupació pel procés persistent de desindustrialització de la comarca i la dependència del sector energètic. Per això, en els últims tres anys s’està treballant en una estratègia d’àmbit comarcal amb la col·laboració tant del sector públic com del sector privat per fer del treball conjunt en matèria industrial una acció continuada.

Per impulsar la promoció del sòl industrial i la reactivació del teixit productiu, es va crear la Taula comarcal de Polígons d’Activitat Econòmica. Amb l’acord que avui s’ha signat, els agents implicats es comprometen a dissenyar conjuntament polítiques de desenvolupament industrial des de la perspectiva que qualsevol acció que afavoreix la generació d’activitat industrial i les inversions té un impacte positiu arreu de la comarca. Altres objectius de l’acord són la definició d’estratègies de desenvolupament comunes que preservin el valor paisatgístic del territori, la millora de la coordinació entre administracions públiques o la reivindicació de la cultura industrial existent i els recursos disponibles amb una visió comarcal i territorial.

Aquest dimarts s’ha ratificat el que les institucions fa ja anys que estan treballant en col·laboració per revertir conjuntament la desindustrialització, millorar la diversificació econòmica i, en conjunt, millorar les condicions de vida de les persones de la comarca. A més, l’arribada dels Fons de Transició Nuclear són pel territori una oportunitat única, ja que aportarà recursos per poder impulsar projectes d’alt impacte econòmic per transformar l’economia comarcal, apostant per la reindustrialització verda i la generació de llocs de treball de qualitat.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -