14.3 C
Amposta

Els pescadors de la zona del Delta han atrapat accidentalment desenes de tortugues marines

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La Fundació CRAM per a la Conservació i Recuperació d’Animals Marins ha assistit un total de 126 tortugues marines de l’espècie Caretta caretta atrapades accidentalment a les xarxes d’arrossegament dels pescadors de la demarcació de Tarragona durant els últims dos anys. Segons ha informat l’entitat, del 20 de desembre de 2018 al 20 de desembre de 2019 es van atendre fins a 54 tortugues, de les quals dues van ingressar ja mortes al centre de recuperació, i la resta s’ha reintroduït amb èxit al seu medi natural.

Tal com expliquen des del CRAM, això ha estat possible gràcies a la campanya de sensibilització del sector pesquer feta a la província de Tarragona, especialment a la zona del Delta de l’Ebre, per tal de conscienciar sobre la preservació d’aquestes espècies, amb un total de 54 embarcacions, precisament, implicades en dos anys. El projecte, anomenat ‘FAVOMAR: pescadors a favor del mar’, ha comptat amb el suport de la Generalitat i amb la col·laboració de la Fundación Biodiversidad del Ministerio para la Transición Ecológica.

La iniciativa ha tingut com a objectius, d’una banda, sensibilitzar i involucrar el sector pesquer d’arrossegament de les comarques tarragonines per tal de minimitzar l’impacte que la pesca accidental té sobre les tortugues marines, a través de reunions amb les cofraries implicades. En aquest sentit, el CRAM ha impartit formació a pescadors dels ports de l’Ampolla, les Cases d’Alcanar, Sant Carles de la Ràpita, l’Ametlla de Mar, Cambrils, Torredembarra i Tarragona, cosa que s’ha traduït en un total de 54 embarcacions implicades en la recuperació de tortugues durant els últims dos anys.

Els biòlegs de la fundació han destacat que totes les tortugues que han arribat vives al centre de recuperació han sobreviscut i s’han pogut reintroduir després d’un tractament en cambra hiperbàrica per tal de tractar els símptomes de la descompressió que pateixen, afectació freqüent en tortugues marines capturades accidentalment en xarxes d’arrossegament. El CRAM disposa de l’única cambra hiperbàrica de Catalunya dissenyada específicament per tractar les malalties disbàriques en tortugues marines.

Font: Tarragona Digital

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -