14.3 C
Amposta

Els Mossos han desmantellat a l’Ebre més de 60.000 plantes de marihuana des de principi d’any

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Els Mossos d’Esquadra han desmantellat a les Terres de l’Ebre 26 plantacions il·legals de marihuana des de principi d’any, un total de 60.310 plantes. En aquestes operacions s’han detingut una trentena de persones. Per aquesta mena d’operatius per delictes de salut pública i per altres actuacions meritòries i col·laboracions, aquest dimecres s’han lliurat en el Dia de les Esquadres més d’un centenar de felicitacions i condecoracions de la regió al teatre la Llanterna de Móra d’Ebre. 45 agents de l’última promoció ja s’han incorporat a les unitats de seguretat ciutadana de l’Ebre que és la segona regió policial amb més creixement percentual de nous efectius, un 17%, només per darrere del Pirineu Occidental.

L’intendent en cap de la regió, Vicenç Lleonart, també ha destacat la implicació dels Mossos en l’emergència climàtica que pateix les Terres de l’Ebre. Després de destacar tots els actius del territori, Lleonart ha lamentat que “el fort sentiment de pertinença” dels ebrencs es dilueix “amb la desafecció i preocupació emocional” que creix pels episodis severs viscuts: el Gloria i el Filomena, incendis forestals, els aiguats violents al Montsià o la regressió de Delta. “De ben segur que sense una seguretat integral, no tindrem el benestar de la ciutadania ni la recuperació dels diferents àmbits esmentats. Són valors i una riquesa que cada vegada ens exigeix més, sobretot en la protecció dels espais naturals i del medi ambient”, ha recordat l’intendent.

En el Dia de les Esquadres s’han lliurat 116 felicitacions per actuacions meritòries i col·laboracions, 102 a agents dels Mossos, 4 a agents de policies locals, 5 a judicatura i 3 a ciutadans. També hi ha hagut algunes condecoracions per operatius destacats i per trajectòria professional.

Segona regió amb més nous policies

La regió policial de les Terres de l’Ebre incorpora 45 nous agents dels Mossos d’Esquadra i és la segona regió amb més creixement percentual de nous efectius, un 17% dels 693 nous mossos i mosses. Els nous agents ja han començat a donar servei i hauran de superar un any de pràctiques. Els efectius s’han incorporat a les unitats de seguretat ciutadana (14 a Tortosa, 13 a Amposta, 11 a Móra d’Ebre i 7 a Gandesa). La mitjana d’edat de tots els nous agents del cos al país és de 28’3 anys, un 39,16% tenen estudis universitaris i un 29’63% són dones. Els cos dels Mossos d’Esquadra té ara 17.904 agents.

ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -