14.3 C
Amposta

Els laboratoris del Verge de la Cinta inauguren nous espais per a l’Àrea de Biologia Molecular

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Des de l’inici de la pandèmia COVID-19 al mes de març fins al dia 20 de novembre, els laboratoris Clínics ICS del Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre han processat 48.266 proves PCR SARS-CoV-2 de pacients amb sospita de COVID-19 procedents de les Terres de l’Ebre, tant de l’Atenció Primària com del mateix Hospital de Tortosa Verge de la Cinta (HTVC) i dels hospitals comarcals d’Amposta i Móra d’Ebre. També ha proporcionat servei a residències i centres geriàtrics del territori. Aquestes proves s’han analitzat entre els laboratoris de l’HTVC i el de l’Hospital Joan 23 de Tarragona.

El Laboratori Clínic de l’HTVC està dotat amb dos aparells per fer PCR urgents amb capacitat d’entregar els resultats de SARS-CoV-2 en 50 minuts. Recentment s’ha adquirit un segon extractor d’àcids nucleics i un termociclador que permetran assumir una part de les PCR no urgents. També s’hi ha instal·lat una segona cabina de bioseguretat, espai tancat de treball de laboratori amb ventilació forçada per manipular de forma segura els materials o mostres contaminats.

Paral·lelament s’hi ha incorporat personal de reforç per donar resposta a la gestió preanalítica i analítica d’aquestes mostres. L’obtenció dels resultats és un procés transversal que implica molts professionals sanitaris: comença pel transport de les mostres des dels centres d’atenció primària i hospitals on es fan les extraccions fins al laboratori; un cop hi arriben, es fa la recepció i el registre; tot seguit es processen per inactivar el virus i treballar sense risc de contagi. Finalment, s’analitzen les mostres als equipaments on s’aplica la tècnica PCR per obtenir els resultats.

Cal destacar que tot el personal del laboratori ha estat completament dedicat a la tasca de realitzar diagnòstics analítics en el menor temps possible per lluitar contra aquesta pandèmia i que compta amb la col·laboració de la Direcció i els professionals sanitaris dels equips d’atenció primària del territori, de la Unitat Bàsica de Prevenció i de la resta d’unitats i serveis hospitalaris, que s’encarreguen de recollir les mostres i enviar-les al Laboratori.

Redacció – T. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -