14.3 C
Amposta

Els infants de les estades d’estiu d’Amposta visiten el Museu de les Terres de l’Ebre

L'activitat vincula tant els infants com els joves del municipi, ja que està coordinada pels estudiants de pràctiques Sara Salmeron i Roger Albiol

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Les xiquetes i xiquets que participen en les estades d’estiu d’Amposta descobreixen el patrimoni i la cultura del territori amb les visites guiades al Museu de les Terres de l’Ebre. Durant el mes de juliol, uns 260 infants i joves d’entre 3 i 13 anys han visitat les diferents exposicions de la mà de l’estudiant del grau d’Història de l’Art, Roger Albiol, que realitza les seves practiques extracurriculars encarregant-se, entre altres coses, de les visites guiades als infants. A banda, la coordinació de les activitats va a càrrec de l’estudiant del CFGS de Guia, Informació i Assistències Turístiques, Sara Salmeron.“L’objectiu d’aquestes activitats és crear un vincle entre dos sectors diferents com són els estudiants que realitzen les seves pràctiques al centre i els infants i les empreses que organitzen aquest any les activitats d’estiu”, explicava el director del Museu de les Terres de l’Ebre, Àlex Farnós.

La dinàmica de les visites guiades, segons Roger Albiol, parteix de l’observació i les preguntes: “Sempre depèn bastant de l’edat dels infants que ens visiten, però habitualment deixo que visiten l’exposició pel seu compte i facin preguntes i després ja els explico el contingut”, detallava el guia, tot afegint que “tant en l’àmbit acadèmic com personal estan sent unes pràctiques molt gratificants. És molt divertit mostrar el nostre patrimoni als més petits”. Els grups participants visiten les exposicions “Les Terres de l’Ebre: de la prehistòria a l’edat mitjana”, que presenta un valuós llegat arqueològic i dóna a conèixer les transformacions en la societat a través de la història; així com descobreixen el riu Ebre, la seva historia i els animals que hi viuen a “L’Ebre, camí d’aigua”; o observant les construccions a “Tota pedra fa paret. La pedra seca a Catalunya”.

Fins ara han visitat el Museu de les Terres de l’Ebre grups del centre de recursos IDEAT, de les estades d’estiu de l’escola de Ball Quick Dance, del campus Xalera d’Aprenem i Sport Salut, així com els infants.

Redacció – R. T.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -