14.3 C
Amposta

Els experts apunten que hi ha molts casos de coronavirus que no es coneixen

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Antoni Trilla, cap d’epidemiologia de l’Hospital Clínic, ha estat entrevistat aquest matí al Matí de Catalunya Ràdio. Ha dit que “el coronavirus pujarà, s’estabilitzarà i baixarà als pròxims dos mesos”. Pel que fa a la gent gran, que és un col·lectiu de risc, Trilla ha explicat que “la gent gran s’hauria de quedar a casa, hauria de sortir menys de forma voluntària”. Trilla ha demanat que “tot el que es pugui ajornar, que s’ajorni”. L’epidemiologia apunta que la fase més important podria allargar-se dos mesos, amb episodi de pujada i de baixada. Les mesures que s’estan prenent es per poder atendre a totes les persones, sobretot les més greus, però es preveu que el 60% de la població de Catalunya s’acabi infectant.

Oriol Mitjà, metge especialista en malalties infeccioses, explica que a moltes persones no els ha fet el test de detecció encara. Segons les xifres oficials, a Catalunya hi ha 156 persones contagiades per coronavirus i tres morts. Doncs bé, les dades que manegen els experts incrementarien aquesta xifra de contagis de manera exponencial. “Calculem que a Catalunya hi ha 700 contagis més per coronavirus dels confirmats”, ha afirmat Oriol Mitjà, metge especialista en malalties infeccioses a RAC1.

¿La raó? “Que a moltes persones no els ha fet el test”, ha detallat Mitjà. “Fins ara només es feia la prova a persones que tinguessin antecedents de viatge [a zones de risc]. La primera mesura hauria de ser ampliar la definició de qui cal practicar-li el test per poder fer moltes més proves microbiològiques per a detectar a més persones”, ha afegit.

“I això és molt important -ha prosseguit- perquè aquestes persones continuen sent infeccioses i, per tant, font de transmissió”. Aquest metge ha detallat que, de moment, les mesures de contenció del virus estan sent insuficients. Ha relatat que en l’actualitat, les persones amb la malaltia a Catalunya contagien a 2,6 ciutadans – “una xifra bastant dolenta” -, quan el nombre hauria d’estar per sota d’1 – “xifra que ja han arribat a la Xina- perquè “la corba epidèmica comenci a baixar”. “A Itàlia, avui la xifra ha disminuït fins a l’1,7”, ha especificat. En aquest sentit, ha afirmat que els contagiats, avui dia, estan infectant “entre el 10% i el 20% dels seus contactes durant 14 dies”.

Redacció – Ll. V.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -