14.3 C
Amposta

Els ERTO s’allarguen com a mínim fins a l’estiu

El president de la CEOE defensa que els contagis de covid no tenen llocs a la feina sinó a les trobades socials

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El president de la CEOE, Antonio Garamendi, ha apostat aquest dimarts per allargar els ERTO fins a l’estiu com a mínim i ha dit que “no té sentit” que caduquin el 31 de gener, a més de criticar la incertesa a partir del 9 de maig quan decaigui l’estat d’alarma. A banda, ha defensat que les empreses s’està treballant “adequadament” per prevenir els contagis de coronavirus als llocs de feina.

Garamendi ha assegurat que les empreses sempre seguiran el que dictin les autoritats sanitàries però ha reiterat que no es pot separar la sanitat de l’economia. “És quelcom que s’està fent. La sanitat és clau però també hem de menjar”, ha comentat el president de la CEOE, que ha apostat mesures més “eficaces que no impliquessin el tancament”. En aquest sentit, ha proposat que un “comandament únic” per evitar la disparitat de normatives entre territoris a l’Estat. “Això fa un mal enorme a l’economia”, ha comentat.

Quant a la vigència dels ERTO, Garamendi demana que s’allarguin fins a l’estiu com mínim i ha afegit que les empreses “necessiten certeses” sobre el què passarà després del 9 de maig, quan decaigui l’estat d’alarma. “Això genera una indefinició enorme. Què passarà per Nadal i Setmana Santa? Quin contractarà casaments o comunions?”, s’ha preguntat el president de la CEOE, que també es qüestiona com es podran vendre paquets turístics a l’estiu sense saber si es permetrà una major mobilitat. “S’hauria d’haver fet un plantejament cada 15 dies o cada mes”, ha resumit.

Garamendi també ha carregat contra l’increment del 0,9% del sou dels funcionaris al mateix temps que es preveu que els preus baixin nou dècimes. “Hauria entès que ho haguessin pujat als sanitaris o la política. Ara, hi ha altra gent que està a casa i s’hauria de discriminar”, ha comentat el president de la patronal, que considera que també es podrien haver pujat les pensions mínimes.

Redacció – T. R

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -