14.3 C
Amposta

Els cribratges als centres educatius de Tortosa han detectat fins ara 91 positius

Fins a la data d'avui, a la ciutat de Tortosa s'han fet més de 5.000 proves PCR, 3.403 han resultat negatives, 91 positives, i resten pendents de resultats les proves que s'han realitzat durant aquesta setmana

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Fins a la data d’avui, a la ciutat de Tortosa s’han fet més de 5.000 proves PCR dins del cribratge que s’està realitzant als centres escolars per part de la unitat d’Atenció Primària de l’ICS Terres de l’Ebre, sota la coordinació de la regió sanitària Terres de l’Ebre i la col·laboració del Departament d’Educació i l’Ajuntament de Tortosa. D’aquests, actualment hi ha 3.403 negatius, 91 positius i resten pendents de resultats les proves que s’han realitzat durant aquesta setmana.

La gerent de la Regió Sanitària Terres de l’Ebre, Mar Lleixà, ha anunciat que “els cribratges, que havien de finalitzar dilluns vinent, s’allargaran dimarts i dimecres de la pròxima setmana, ja que s’ampliaran a l’Institut Escola Daniel Mangrané de Jesús, ja que és el centre en el qual hi ha 2 grups estables confinats i 6 positius entre la comunitat educativa. A més, durant la darrera setmana s’han detectat 9 positius comunitaris”.

Així mateix, Lleixà ha informat que fins ara “els percentatges de detecció són amb percentatges baixos que ronden de l’1,70 per cent fins a un màxim d’un centre del 4,7%”. Lleixà ha posat en valor que “aquests cribratges ens permeten identificar asimptomàtic i poder tallar cadenes de transmissió”.

Per la seva part, la directora dels serveis territorials d’Educació a les Terres de l’Ebre, Montse Perelló, ha assenyalat que, actualment, a les Terres de l’Ebre hi ha 48 grups estables confinats, dels quals 39 corresponen al Baix Ebre (36 a Tortosa i 3 a Roquetes); 6 al Montsià (4 a Amposta, 1 a Santa Bàrbara i 1 a Sant Carles de la Ràpita); i 3 a la Ribera d’Ebre (2 a Móra d’Ebre i 1 a Móra la Nova). Fins al moment, hi ha hagut 138 grups estables confinats.

Perelló ha remarcat el fet que amb els cribratges “s’evita la transmissió interna del virus i s’identifiquen els asimptomàtics”. A més ha destacat “la col·laboració entre les diferents administracions i departament gràcies als convenis amb el Pla Educatiu d’Entorn i el Procés Comunitari amb l’Ajuntament de Tortosa”.

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé ha afirmat que “s’ha d’agrair la feina col·laborativa entre les administracions. S’està executant un cribratge molt ambiciós i s’està realitzant segons la programació iniciada assolint un repte important”. Roigé ha reiterat “la col·laboració i el paper del Procés Comunitari, amb tot un treball previ que ha culminat en donar resposta a aquesta situació”.

Redacció – J. V.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -