14.3 C
Amposta

Els càmpings i les cases rurals del Delta de l’Ebre lamenten la manca de turisme internacional

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Aquest dilluns Catalunya es va despertar amb un dels índexs de rebrot més alts d’ençà que va començar la pandèmia. A més a més, la dificultat per mantenir el turisme estranger aquest estiu per part de les autoritats ha posat entre les cordes la recaptació turística d’aquest estiu, ja molt afectada per la crisi sanitària.

El Govern espera rebre 37 milions de turistes estrangers d’aquí a final d’any. Tot i això, els hostalers ebrencs no ho veuen tant clar. Des de principis d’any fins al juny només han arribat 3,2 milions de turistes a l’Estat espanyol.

Ara, la recomanació per part dels governs d’Alemanya, Bèlgia i França és no viatjar a Catalunya per l’alt risc de contagi. Això ha posat en perill la temporada i amenaça en estendre’s a altres regions de la península. Alemanya ja desaconsella viatjar a Catalunya i Cantàbria davant l’augment dels contagis. Bèlgica, per part seva, ha vetat a Catalunya, Aragó i la Comunitat Valenciana.

Creix la demanda al Delta de l’Ebre un 65% segons Airbnb

La plataforma Airbnb indica que les cerques per allotjar-se a prop del Parc Natural del Delta de l’Ebre van créixer a principis de la temporada d’estiu un 65% respecte a l’any 2019. Aquest paratge es trobava en la quarta posició entre els deu espais naturals més buscats a l’Estat. Segons dades de la companyia, en el conjunt d’Espanya, les cerques per allotjar-se en zones pròximes a entorns naturals van augmentar un 60%.

Turisme massiu a la platja del Trabucador durant la Setmana Santa

Els hotelers lamenten la decaiguda del turisme internacional

A les Terres de l’Ebre han crescut molt ràpid els contagis i actualment el risc de rebrot a l’Ebre és de 466, molt alt, però és la regió sanitària amb el risc més baix. Malgrat això, tenen un risc molt alt les quatre comarques: la Terra Alta (573), la Ribera d’Ebre (393), el Baix Ebre (569) i el Montsià (409).

Segons l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de Tarragona, apunta que la costa de les Terres de l’Ebre, com els municipis de l’Ametlla de Mar o Deltebre, viu majoritàriament d’un turisme nacional i en aquest sentit, no hi ha hagut anul·lacions remarcables. Les previsions de juliol ronden el 80% i les d’agost mantenen la dinàmica de reserves d’última hora.

La redacció d’Imagina Ràdio ha pogut parlar amb els propietaris d’alguns dels càmpings i cases rurals del Delta de l’Ebre que s’han vist afectats per la situació. “En un principi semblava que tirava fort, però ara s’ha frenat molt. En 10 dies hi ha hagut una demanda forta. Sobretot ve molta gent d’arreu de Catalunya, majoritàriament de Barcelona, però el turisme internacional no acaba d’interessar-se. S’ha notat molt el canvi d’uns dies cap aquí. Influeix molt la por de com evolucionarà la situació. Això fa la gent enrere. Estem tenint moltes cancel·lacions”, explica Noelia Casanova Rovira, propietària de l’apartament la Marisma d’Eucaliptus.

“L’any passat vaig llogar tot l’estiu, setembre inclòs, però enguany no. El turisme rural s’ha omplert tot, però de gent d’aquí. El turisme internacional ha baixat dràsticament. A mi, personalment, no m’han anul·lat cap reserva. De gent d’aquí en podria vindre més, però el turisme internacional ha baixat molt en comparació a altres anys”, lamenta Tere Ballester, copropietària de Casa Maria Angeles

El director del Càmping Eucalitus, Gabriel Colomé, també assegura que les sensacions d’ara no són bones, “a l’inici de la temporada les sensacions que teníem eren bones, però ara amb l’empitjorament de la situació epidemiològica, ja no són tan bones. Estem treballant bé entre setmana, però en cap de setmana baixa l’ocupació. Abans teníem un 70% de client estranger durant el mes de juliol. Ara, el 70%, és pràcticament testimonial. Sí que ha pujat l’ocupació del turisme nacional, però, evidentment, no arribarà mai a l’ocupació d’abans de la pandèmia, quan teníem el turisme internacional d’altres anys”.

Redacció – Xavi Llambrich

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -