14.3 C
Amposta

Els Bombers preveuen una campanya d’incendis forestals “pitjor” que l’estiu passat a l’Ebre i el Camp

Els cossos d'emergències estan preocupats per la ràpida propagació dels últims focs

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Els Bombers preveuen una campanya d’incendis forestals “pitjor” que l’estiu passat al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre a causa de la sequera. L’inspector d’emergències dels Bombers a Tarragona, Albert Castellet, ha comentat que en aquest territori només ha plogut en “algunes zones en concret” i en la majoria dels llocs la precipitació no ha arribat als 50 litres. “En pocs dies això s’asseca”, ha advertit. A més, aquest 2023 ja s’han cremat més hectàrees al Camp de Tarragona i l’Ebre que l’estiu del 2022. Els Bombers també estan preocupats per la ràpida propagació dels focs d’aquest hivern com el de Calafell, Gandesa o l’Hospitalet de l’Infant. “Preveiem carreres ràpides a l’inici i simultaneïtat” d’incendis, ha alertat Castellet.

Des d’inicis d’any, el cos ha gestionat 569 serveis d’incendis de vegetació urbana, agrícola i forestal a la Regió d’Emergències de Tarragona. D’aquest total, 278 han estat de vegetació agrícola, 135 de forestal i 156 d’urbana. Amb aquestes dades, el cap regional dels Agents Rurals a Tarragona, Cándido Rincón, ha indicat que “no hem d’abaixar la guàrdia” i ha fet una crida a “extremar les precaucions i evitar aquelles activitats a dins de zona forestal o a menys de 500 metres”. També en les activitats agrícoles “per evitar qualsevol conat d’incendi”.

Pel que fa a personal, els Bombers preveuen un reforç. A la demarcació s’incorporaran nou Equips de Prevenció Activa Forestal (EPAF) i 33 Ajudants d’Ofici Forestal (AOF) al dispositiu habitual de 267 bombers funcionaris i 162 bombers voluntaris. A més, com cada any, s’han sumat un helicòpter bombarder, amb base a Prades; un helicòpter de coordinació i comandament, amb base a Reus i dos avions de vigilància i atac, també a la capital del Baix Camp.

ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -