14.3 C
Amposta

Els arrossaires del Delta podran identificar la falta de nitrogen als camps amb imatges de satèl·lit

El projecte Rice FertiSAT estudiarà l'ús eficient de fertilitzants nitrogenats al cultiu d'arròs

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Departament d’Acció Climàtica ha aprovat el projecte de la federació Prodelta amb què l’IRTA (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària) i el sector arrossaire del Delta de l’Ebre estudiaran la millora de l’eficiència d’ús dels fertilitzants nitrogenats al cultiu de l’arròs. Rice FertiSAT relacionarà imatges del satèl·lit europeu Sentinel 2 amb les necessitats de nitrogen de les principals varietats de cultiu d’arròs a Catalunya. El projecte forma part de la línia d’ajuts cofinançada amb el fons europeus Feader de cooperació per a la innovació en matèria de productivitat i sostenibilitat agrícoles de l’Associació Europea per a la Innovació (AEI). També s’emmarca en el Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya.

El projecte pilot Rice FertiSAT rebrà un dels ajuts del Departament d’Acció Climàtica i Alimentació. A instància de les cooperatives arrossaires, les comunitats de regants del Delta de l’Ebre i les Agrupacions de Defensa Vegetal del cultiu d’arròs de Delta i de Pals, la federació Prodelta ha presentat el projecte Rice FertiSAT, un estudi pilot que tractarà “l’índex diferencial de vegetació normalitzat” extret de bandes d’imatges del satèl·lit Sentinel 2 i relacionar-lo per espectrometria amb les necessitats de nitrogen del cultiu d’arròs.

L’objectiu és fer un ús més eficient i racional dels fertilitzants nitrogenats mentre s’aconsegueixen produccions òptimes en la producció d’arròs a Catalunya. Rice FertiSAT establirà “una metodologia apta i senzilla” per a millorar els plans de fertilització específicament al cultiu d’arròs i amb les varietats que es cultiven al país. També permetrà reduir el risc que els nitrats s’alliberin al medi fora del cultiu. El projecte representa “un avenç en teledetecció”.

ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -