14.3 C
Amposta

Els apicultors ebrencs plantegen mesures urgents davant les dificultats del sector

La Cooperativa Apícola Tarragonina expressa les preocupacions dels apicultors ebrencs i proposa accions per garantir la sostenibilitat del sector apícola local

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La Cooperativa Apícola Tarragonina, del Perelló, juntament amb altres entitats agràries, s’ha manifestat sobre les dificultats que enfronta el sector apícola, sumant-se als efectes del canvi climàtic i les sequeres. Les conseqüències d’aquests fenòmens incideixen directament en la mortalitat de les plantes mel·líferes, essencials per a la supervivència de les abelles i, per tant, per a la producció de mel.

Un dels reptes que destaquen és la competència deslleial en els mercats, amb la manca de regulació i control en l’entrada de productes estrangers, el que afecta negativament la comercialització de la mel local. Aquesta situació provoca la venda de mel a preus baixos, sense cap vinculació amb la proximitat, el territori o la preservació del medi ambient.

A més, s’ha destacat l’augment dels costos en matèries primeres i subministraments necessaris per al funcionament de les explotacions apícoles. Aquests costos inclouen alimentació, medicaments, cera, envasos, combustible i altres eines i maquinària.

La cooperativa també critica l’increment de controls i burocràcia per part de les administracions, amb imposicions i requisits que consideren allunyats de la realitat del sector. S’ha assenyalat la necessitat de simplificar els tràmits administratius, ja que molts d’ells requereixen temps i coneixements específics que els apicultors no poden dedicar.

Davant d’aquest panorama, la cooperativa presenta una sèrie de propostes per alleujar la pressió sobre el sector, com la eliminació de determinats tràmits, la simplificació de registres i la creació d’una figura d’especialista en apicultura a l’Administració.

Amb aquest comunicat, la Cooperativa Apícola Tarragonina busca sensibilitzar les autoritats sobre les dificultats del sector apícola i reclama mesures que permetin la seva subsistència i desenvolupament sostenible.

La Federació de Cooperatives Agrícoles de Catalunya (FCAC) s’ha fet ressò de la bateria de propostes que han elaborat les cooperatives apícoles de Tarragona i l’Ebre en representació del sector, i reclamen més suport per part de les oficines comarcals on es fan els tràmits burocràtics.

Redacció- X. Ll

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -