14.3 C
Amposta

Els ajuntaments ebrencs volen garanties davant reclamacions patrimonials

L'Ametlla de Mar, amb 3.779 habitatges projectats, i Alcanar, amb 3.249, són els municipis més afectats per la moratòria

El més vist

- Advertisement -
Els municipis de la costa de l’Ebre afectats per la suspensió de llicències i la revisió urbanística de desenes de sectors celebren la decisió del Govern però alerten que caldrà definir bé les afectacions i com s’assumiran les possibles demandes de responsabilitat patrimonial. A les Terres de l’Ebre, l’avanç del Pla Director Urbanístic (PDU) afecta el planejament de 45 sectors de tres municipis -l’Ametlla de Mar, Alcanar i Amposta- i la moratòria abasta 8.063 habitatges projectats. Els alcaldes consideren que la mesura permetrà posar fre al creixement urbanístic desenfrenat al litoral durant dècades passades però recorden que caldrà afinar bé i calcular les conseqüències de deixar fora espais amb possibles drets d’urbanització adquirits.
A Alcanar, on l’episodi de pluges torrencials de l’1 de setembre passat va tornar a posar sobre la taula la necessitat de regular la construcció en espais litorals i lleres fluvials, l’anunci del PDU s’ha rebut de forma positiva i ratifiquen la seva sintonia amb els objectius generals. “Estem d’acord que el model urbanístic del litoral català sigui sostenible”, apunta l’alcalde, Joan Roig, qui recorda que els aiguats van posar de manifest que la necessitat de la revisió com un “problema de país”.

- Advertisement -

L’alcalde de l’Ametlla de Mar, Jordi Gaseni, secunda també aquesta demanda. El seu municipi és el que major nombre de potencials habitatges queda afectat per la moratòria de la Generalitat: 3.779 en vuit sectors. “Volem un urbanisme que puguem assumir, que no ens perjudiqui i no que sigui a l’inrevés. Ha de seguir una lògica urbanística i de sentit comú. Un cop s’hi posa, la Generalitat haurà de tenir en compte les responsabilitats”, ha subratllat, tot precisant que estudiaran la forma de “no haver d’assumir” aquestes possibles conseqüències.

En aquest cas, el PDU ha inclòs sectors amb els quals, anys enrere, s’havia previst expandir el nucli urbà i incrementar substancialment la població: és el cas de l’ampliació del sector 22b1, amb 2.348 habitatges previstos. “No estem ara en el mateix moment. Com a ajuntament estudiarem i assimilarem cada cas en el qual s’apliqui la suspensió i que Urbanisme vol estudiar per trobar una solució: podria ser refermar-lo o que no podés tirar endavant. Hi estarem a sobre”, ha apuntat Gaseni, qui ja ha avançat que estan preparats per obrir un cicle de reunions amb la Generalitat per traslladar-los el seus posicionament al respecte.

Amposta és el tercer municipi inclòs la revisió que planteja el PDU. En aquest cas, abasta set sectors –entre els quals, l’accés nord de l’N-340, amb 238 habitatges, o dues fases de Favaret, que en sumen gairebé 200-. La suspensió afectat un total de 1.035 habitatges potencials.

Font: ACN
- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -