L’alcalde de l’Ametlla de Mar, Jordi Gaseni, secunda també aquesta demanda. El seu municipi és el que major nombre de potencials habitatges queda afectat per la moratòria de la Generalitat: 3.779 en vuit sectors. “Volem un urbanisme que puguem assumir, que no ens perjudiqui i no que sigui a l’inrevés. Ha de seguir una lògica urbanística i de sentit comú. Un cop s’hi posa, la Generalitat haurà de tenir en compte les responsabilitats”, ha subratllat, tot precisant que estudiaran la forma de “no haver d’assumir” aquestes possibles conseqüències.
En aquest cas, el PDU ha inclòs sectors amb els quals, anys enrere, s’havia previst expandir el nucli urbà i incrementar substancialment la població: és el cas de l’ampliació del sector 22b1, amb 2.348 habitatges previstos. “No estem ara en el mateix moment. Com a ajuntament estudiarem i assimilarem cada cas en el qual s’apliqui la suspensió i que Urbanisme vol estudiar per trobar una solució: podria ser refermar-lo o que no podés tirar endavant. Hi estarem a sobre”, ha apuntat Gaseni, qui ja ha avançat que estan preparats per obrir un cicle de reunions amb la Generalitat per traslladar-los el seus posicionament al respecte.
Amposta és el tercer municipi inclòs la revisió que planteja el PDU. En aquest cas, abasta set sectors –entre els quals, l’accés nord de l’N-340, amb 238 habitatges, o dues fases de Favaret, que en sumen gairebé 200-. La suspensió afectat un total de 1.035 habitatges potencials.