14.3 C
Amposta

El Govern anuncia una línia de crèdit de 1.000 milions per a pimes

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El govern anuncia aquest matí un paquet de mesures per combatre els efectes econòmics derivats de la crisi del coronavirus. Al costat del president de la Generalitat, Quim Torra, compareix el vicepresident i conseller d’Economia, Pere Aragonès, que ha detallat les mesures. Sobre els crèdits de l’IFC ha concretat que serà “una línia de préstecs de 1.000 milions d’euros”, que s’obre amb l’aval de l’ICF i l’empresa Avalis. “Assumim el 75 per cent del risc”, ha afegit.

L’objectiu d’aquesta mesura, ha explicat Aragonès, és arribar a 4.000 petites i mitjanes empreses que puguin resultar afectades per la crisi del coronavirus. Una altra mesura concreta anunciada és per ajudar directament el sector turístic, “el més afectat”, com ha reconegut la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, una moratòria de la taxa turística i el pagament de la quota de l’abril s’ajorna fins al mes de setembre.

El conseller de Treball, Chakir el Homrani, ha posat l’accent en “generar permisos que permetin la conciliació entre la feina i la cura d’infants i persones dependents”. Chacón ha recordat que “el teixit empresarial són 620.000 empreses, a Catalunya, amb un alt índex d’internacionalització”. I ha remarcat que el sector turístic representa el 10,2 per cent del PIB i ocupa el 13 per cent de la població.

Redacció – V. L.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -