14.3 C
Amposta

Elevat risc d’incendi a les Terres de l’Ebre, agreujat pel canvi de temps

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -
  • Protecció Civil de la Generalitat ha emès una Prealerta del Pla d’emergències INFOCAT, d’acord a les informacions facilitades pel Servei Prevenció d’Incendis, Agents Rurals i Bombers de la Generalitat.
  • La vegetació en aquesta zona està molt afectada per la manca de precipitacions i durant les properes hores es podrien produir tempestes amb llamps associats.
  • Es demana la col·laboració ciutadana per evitar situacions de risc en aquesta zona on el risc d’incendi és molt elevat.
  • De forma preventiva, els Agents Rurals tancaran, a partir de la propera matinada, els accessos a la Serra de Montsià, a la Serra de Cardó – el Boix i al perímetre especial de protecció de Tivissa, Llaberia, Vandellòs i Pradell.

Protecció Civil de la Generalitat ha emès una prealerta del Pla especial per incendis forestals a Catalunya INFOCAT específicament per l’elevat risc d’incendi previst durant tot el cap de setmana a les Terres de l’Ebre i les comarques del Baix Camp i el Priorat.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya SMC per avui es preveuen tempestes amb llamps associats a les comarques de les Terres de l’Ebre, al Baix Camp i al Priorat que poden anar acompanyades de ratxes fortes de vent. A partir de demà, es preveu l’entrada de vent fort a aquestes mateixes comarques que s’intensificarà especialment a partir de la tarda – vespre i fins diumenge al migdia.

Segons el Servei de Prevenció d’Incendis, en aquestes zones es donen elevats índexs de sequera i una vegetació molt malmesa per la manca de precipitacions, que en combinació amb les previsions meteorològiques anteriors generaran valors de risc d’incendi forestal elevat.

Per aquests motius, els Agents Rurals han informat que a partir d’aquesta matinada a les 00:00 h tancaran de forma preventiva els accessos als espais naturals de a la Serra de Montsià, a la Serra de Cardó – el Boix i al perímetre de Protecció de Tivissa, Llaberia, Vandellòs i Pradell.

Davant d’aquesta situació de risc molt elevat, els Bombers de la Generalitat i el Cos d’Agents Rurals tenen previst augmentar la seva activitat de vigilància i prevenció en aquesta zona, reforçant els efectius per evitar ignicions i fer front a possibles incendis.

Protecció Civil de la Generalitat fa una crida a la col·laboració i compromís de tothom per evitar situacions de risc en l’entorn forestal i, especialment, evitar llençar qualsevol burilla des d’un vehicle, encara que sembli apagada. Amb una ventada pot revifar i ser l’inici d’un foc forestal.  Es demana extremar les precaucions en aquestes zones afectades pel risc durant el cap de setmana.

Des del CECAT, s’ha sol·licitat als ajuntaments de les zones afectades el reforç de la vigilància forestal.

Redacció – V. Ll.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -