El Saló de la Innovació i Hostaleria s’ha celebrat al FYCMA, Palau de Fires i Congressos de
Màlaga. Una de les principals plataformes per a la indústria de l’hostaleria i el turisme. L’escenari on ha actuat el xef Vicent Guimerà, del Restaurant Antic Molí d’Ulldecona, ha estat el “Kitchen Lab”, un espai de creativitat, innovació i tendències aplicades a la gastronomia.
Andrea Ferrater, cap de cuina de l’Antic Molí, ha format equip davant d’una sala plena
d’assistents. La ponència titulada “La galera, el seu valor gastronòmic i la sostenibilitat a Tarragona” mostra el treball en R+D amb un dels crustacis més desconeguts a l’alta gastronomia.
Vicent Guimerà és el creador del primer i únic llibre dedicat a la cuina amb galera.
Les galeres cuinades han estat pescades a la Ràpita i portades pel mateix xef fins a Màlaga. La cuina amb productes de proximitat i el moviment slow food és una ferma aposta pel restaurant l’Antic Molí.

Restaurant l’Antic Molí
Vicent Guimerà és el propietari del restaurant i està guardonat amb l’Estrella Michelin des del 2017, Estrella Verda Michelin des del 2021 i Sol Repsol 2022. El restaurant l’Antic Molí posa en pràctica les últimes tècniques i tendències. Aposta per una cuina de proximitat, amb productes ecològics i sostenibles.
La seua gran creació és el Projecte Mans, un menú degustació de 20 creacions embolcallades amb petites obres d’art úniques. Una sinergia entre els artesans de les Terres de l’Ebre i la cuina slow food quilòmetre zero.
Redacció


