14.3 C
Amposta

El xef aldeà Fran López presenta una nova proposta gastronòmica

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El xef aldeà Fran López presenta el seu nou projecte Xalar Restaurant, a Castelldefels (Barcelona). Xalar és cuina davant el mar, amb una presentació dels plats sorprenent i creativa, i amb una posada en escena que convida a tornar a gaudir de la gastronomia. El xef explora nous formats mantenint la seva identitat amb el peix fresc salvatge i els arrossos, en un paratge on passar-ho bé menjant i bevent còctels en tres ambients diferents.

El nou restaurant pren el nom de Xalar, que significa passar-s’ho bé amb plaer i alegria, amb el qual el seu xef Fran López vol sintetitzar en una sola paraula l’esperit amb què s’ha concebut aquest local, sorgit després del període més complex per la restauració i l’hostaleria de tot el món. Fran afirma que “la cuina és xalar”. Un gronxador a peu de platja és el símbol visual d’aquest nou projecte destinat a dinamitzar la vida social i gastronòmica d’autòctons i visitants, amb el lema “Volar és Xalar”. Un punt de trobada marcat per la seguretat sanitària, amb espais oberts a l’exterior i excel·lència en la cuina, en el qual poder recuperar el temps perdut al voltant d’una taula.

El menjar

L’oferta gastronòmica de Xalar Restaurant es defineix com divertida i autèntica, basada en productes de temporada amb elements i tècniques culinàries que respecten l’essència i la frescor de peixos, verdures i carns. Cuina àmplia i creativa, oberta al mercat i al comensal, on els arrossos a la llauna, el peix fresc salvatge i els productes locals tenen un protagonisme especial a la carta.

“La nostra fórmula és començar amb dos o tres entrants, servits per cambrers amb el màxim rigor sanitari i que arriben a la taula per sorprendre”, apunta Fran López. Se segueix amb dos segons plats, de carn o peix, o bé un arròs a triar entre quatre opcions diferents, amb l’acabat en forn de llenya i al final, “proposem postres singulars, com el rock & roll dels croissants; la nostra particular versió de la pinya colada, o una selecció de formatges afinats”, conclou.

Destaquen en la carta matèries primeres que el xef domina a la perfecció i que es concreten en plats com la parpatana de tonyina vermella confitada amb fonoll i poma; els canelons d’escamarlans i bolets; el milfulls de brandada de bacallà amb raïm, el bany d’espatlla de xai amb salsa de iogurt, o l’ou a 64° amb calamar saltejat, albergínia escalivada i emulsió de tinta i llima.

La carta de vins aspira a ser la més completa de la zona i compta amb més de 200 referències entre les quals predominen elaboradors nacionals, seleccionats des d’un ampli espectre de preus.

L’oferta gastronòmica parteix d’un preu mitjà de 35-40 euros (begudes a part) i promet convertir-se en un referent gurmet per als amants del sabor i l’autenticitat.

La posada en escena

La creativitat a la cuina es completa amb una original presentació dels plats. Fran López ha comptat amb la col·laboració de José Piñero, “el maker dels xefs”, que ha dissenyat diverses peces i suports atrevits i pràctics per donar valor afegit al menjar i la beguda, enaltir els seus ingredients i aportar picades d’ullet i trucs perquè el comensal interactuï i formi part activa de l’experiència.

Una brillant pinya d’or dóna pas al còctel de pinya colada, un test de fang realça la frescor i naturalitat d’una amanida Cèsar, i una font amb forma de bivalve procura que la degustació sempre es vinculi amb el producte i les seves particularitats.

Ubicació

Xalar Restaurant està situat en una ubicació idíl·lica amb vistes al mar, un entorn amb 3 ambients banyat per la llum mediterrània. Gaudir de les seves instal·lacions és sentir-se informal i privilegiat al mateix temps. Situat a la planta baixa de l’Hotel Boutique Donna, en ple passeig marítim, té accés des del hall de l’hotel o bé des de la passarel·la de la platja de Castelldefels. Disposa d’un espai per menjar a la mateixa sorra, amb una terrassa principal ombrejada on la sobretaula s’imposa, i amb un menjador interior envidriat on el mar s’admira durant tot l’any. Annexa a la terrassa, la Sala Laia és una zona privatitzable amb revestiment flexible, de manera que pot gaudir-se de forma versàtil i totalment integrada amb l’entorn.

Fran López

El xef Fran López dirigeix ​​el Xerta Restaurant a l’hotel Ohla Eixample 5 *, de Barcelona, ​​que des de 2016 compta amb una estrella Michelin, i l’Hotel-Restaurant Villa Retiro que la va obtenir l’any 2009 quan Fran només tenia 25 anys. En 2018 i 2019 va gestionar la restauració de la Hisenda Na Xamena, a Eivissa, i el seu restaurant Edèn. A més, té una escola de cuina pròpia i un celler familiar dedicada a vins i olis.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -