14.3 C
Amposta

El TSJC avala la restricció de les trobades socials a un màxim de 6 persones

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ja ha decidit. Aquest mateix divendres ha avalat la restricció a un màxim de sis persones de les trobades socials, ja sigui a l’aire lliure com en interiors, tal com li havia demanat el Govern de la Generalitat. Per tant, a partir d’aquest diumenge dia 9 de maig quan decau l’estat d’alarma, seguiran vigents a Catalunya algunes restriccions que afecten els drets fonamentals.

El TSJC considera justificada la restricció a sis persones de les trobades, ja sigui a casa, al carrer o als bars, i també ha acceptat la limitació a un 50% de l’aforament en actes religiosos i per a les cerimònies civils fixa un màxim de 500 persones, o bé un miler si hi ha bona ventilació o l’esdeveniment es produeix a l’aire lliure. A més, ratifica la prohibició de consumir en grup aliments o begudes al carrer fora de bars o restaurants.

Aquestes son les restriccions que  havia d’avalar el tribunal, ja que afecten la llibertat de reunió i a la de culte. La resta de mesures les anunciarà aquest migdia el Govern en roda de premsa, però ja les va avançar la setmana passada. Algunes d’elles son la fi del toc de queda i del confinament perimetral de Catalunya i l’allargament de l’horari de la restauració fins a les 23 hores.

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -