14.3 C
Amposta

El tercer tractament contra la mosca negra al riu Ebre comença aquest dimecres, 3 de juny

Per fer-ho possible, Endesa modificarà l'activitat regular de les seues centrals hidroelèctriques per garantir un cabal inferior a l'actual

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

A partir de demà, 2 de juny, Endesa regularà el cabal del riu Ebre adaptant l’activitat regular de les seves centrals amb l’objectiu de facilitar el tractament per combatre la mosca negra. Durant quatre dies, el Consorci de Polítiques Ambientals de Terres de l’Ebre (COPATE) durà a terme les tasques de mostreig, aplicació de producte i avaluació del resultat que conformen aquest tractament. Així, des de demà dia 2 de juny i fins al proper dia 5, la companyia modificarà el turbinat de cinc de les seves centrals hidroelèctriques per garantir un cabal del riu inferior a l’actual, necessari per poder dur a terme aquest tractament de manera exitosa. Aquesta acció, realitzada d’acord amb la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre juntament amb la delegació territorial del Govern a les Terres de l’Ebre, té com a objectiu disminuir la presència d’aquesta espècie.

El tractament s’iniciarà el dia 3 de juny, i s’allargarà durant els dies 4 i 5. Així, les centrals de Mequinensa, Riba-roja i Flix, modificaran la seva activitat durant aquests dies de 0h a 12h per reduir el cabal a 200 m3/s. En aquestes condicions, des de la COPATE es necessiten tres dies: el primer, en què es realitza una prospecció prèvia per determinar la densitat de larves de mosca negra; el segon, per aplicar-hi el producte, la toxina biològica Bti i, i el tercer, per avaluar l’efectivitat d’aquest procés.

Des de la COPATE, s’ha aplicat aquest tractament tres vegades al riu Ebre. Les crescudes extraordinàries del cabal a la part baixa del riu Ebre, que realitza la companyia de manera coordinada amb la CHE, ajuden, també a combatre aquesta espècie ja que arrosseguen les algues on hi posa els ous per tal d’entorpir, d’aquesta manera, la seva reproducció i proliferació.

Redacció – L. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -